De 4 bygningskonstruktør-studerende bag GreCo Union nu sessions for studerende på KEA byg, for at bidrage til viden om bæredygtigt byggeri.

Mindre snak, mere bæredygtigt pensum – GreCo

4 internationale bygningskonstruktør-studerende har opstartet GreCo Union, et studenterforbund der retter fokus på at bringe byggebranchens grønne omstilling i øjenhøjde med de studerende. De 4 visionære grundlæggere Sarah-Martine, Sophie, Arnþór og Yuri vil bl.a. søsætte en række GreCo Sessions for de studerende på KEA Byg, der skal bidrage til faglig viden om bæredygtigt byggeri.

Redaktionen på Building Green Together har spurgt grundlæggerne om hvorfor de har startet GreCo Union, og hvad der driver dem. Det første debatindlæg er skrevet af Sarah-Martine Høgstrup, og i næste uge kan du læse om en af de andre grundlæggere.

Vi snakker om, at byggeindustrien skal være en del af den grønne omstilling, men uddannelsesinstitutionerne gør ikke noget for at berige industriens fremtid med viden om de grønne inititativer – netop de studerende. En paradoksal situation som er reel og tungtvejende.

Topmøder, politiske initiativer, Greta Thunberg og meget andet er på et højt plan inspirerende og fremdrivende i den grønne omstilling, som Danmark befinder sig i. Men er det for abstrakt til at gøre en reel forskel i hverdagen? Spørgsmålet er, hvordan vi bringer den grønne omstilling ned til en hverdagsforståelse, som skaber en konkret forskel i den nuværende branchesituation.

Jeg er studerende og har filosoferet over, hvordan det kan være, at vi snakker så meget, men der alligevel sker så lidt uddannelsesrelateret. Med en bachelor fra Copenhagen Business School er jeg opdraget med et proaktivt og løsningsorienteret mindset præget af fremdrift og hvis man mangler noget, så må man jo skabe det selv. Dette er netop, hvad jeg har gjort på min anden bachelor i Ba. Architectural Technology and Construction Management på KEA, nemlig grundlagt det nye bæredygtige forbund GreCo Union sammen med tre af mine medstuderende.

description

GreCo Union kræver viden om bæredygtighed fra start

GreCo Union er et bæredygtigt forbund, som er dybt engagerede i at implementere mere bæredygtig viden i bygningskonstruktøruddannelsen, og dermed også udvide de studerendes faglige horisont. Forbundet skal bringe den grønne omstilling i øjenhøjde med de studerende. Dette bliver gjort gennem GreCo Sessions, hvor gæster fra byggebranchen kommer og underviser de studerende i bæredygtige løsninger. Da uddannelsen endnu ikke tilbyder faglig viden specifikt indenfor bæredygtighed, er det nødvendigt, at vi som studerende tager ansvar for vores læring og investerer vores tid i at forstå det. Industrien hungrer efter nyuddannede med netop dén viden. Jeg er på 1. semester og er endnu ikke blevet præsenteret for den efterspurgte viden om bæredygtighed. Det er bekymrende, da branchen formentlig kommer til at vente længere end min studietid på nyuddannede, der kan forstå sig på bæredygtigt byggeri.

Hav mod til at være klog

GreCo Union er et afkom af Kants citat ’Sapere Aude’, eller kendt på dansk ’hav mod til at være klog’. Vi må som studerende være first-movers på at inddrage den bæredygtige omstilling til uddannelserne, og dermed skabe en bro mellem industrien og de studerende.

Der opstår en generation af nyuddannede i en grå-zone, hvor virksomhederne tror, vi er blevet undervist højkvalitets viden om bæredygtighed, hvilket vi ikke er – endnu. Det kan i sidste ende resultere i, at jeg og resten af denne generations bygningskonstruktører vil mangle viden om bæredygtighed. GreCo Union vil forebygge dette og sikre, at både de nuværende og fremtidige studerende bliver inddraget i uddannelsesinstitutionernes aha-øjeblik, hvor de vil uddanne os i bæredygtige byggeløsninger. Hvis ikke vi bliver lært i bæredygtigt byggeri, hvordan skal vi så kunne leve op til det, der forventes i fremtiden?

Vil du vide mere og følge GreCo Unions udvikling og sessions?

Følg GreCo Union på LinkedIn.

Flere artikler
Bæredygtig Byggeproces - to dage med byggeprocesser i fokus
Bliv klogere på bæredygtige byggeprocesser