Vi skal tænke bæredygtighed ind over hele linjen.

Vi skal tænke bæredygtighed ind over hele linjen

Bæredygtighed er et nøgleord i disse år, og det gælder også indenfor arkitekturen. Man kan forholde sig til den bæredygtige arkitektur på en mindre skala, bygning for bygning, men for David Zahle, der er partner hos Bjarke Ingels Group, giver det mening at tænke bæredygtig arkitektur ind i den større skala – og han mener, at vi skal praktisere dette i højere grad. »Det er for mig essentielt at have en holistisk tilgang til, hvordan vores klode, samfund og udvikling hænger sammen, og det gælder især på det bæredygtige plan.

Nogle gange bliver der udelukkende fokuseret på enkelte og meget tekniske bæredygtige elementer, men det er vigtigt at tænke bæredygtighed ind i hele designprocessen og på alle niveauer. Bygninger skal tænkes ind i et større hele; omgivelserne, de er en del af, byen og samfundet, der omgrænser dem. Det er den samlede bæredygtige, tekniske og samfundsmæssige infrastruktur, der skal udvikles og formgives, som vi, hos BIG, blandt andet gør i vores projekt til Toyota Woven city i Japan og i vores projekt til BiodiverCity i Malaysia.
– David Zahle, partner, BIG.

For David Zahle står det klart, at der skal skubbes på i forhold til at tænke miljø, energiproduktion og sociale forhold ind i arkitekturen. Derfor mener han ligeledes, at det er afgørende at prioritere storskalaprojekter; helhedsprojekter, hvor bæredygtigheden tænkes ind fra starten. Har man fulgt de projekter, som BIG har været involveret i de seneste år, er det tydeligt, at fokusset på bæredygtighed er intensiveret. Bæredygtighed har dog været en del af arkitektvirksomhedens DNA fra starten.

Læs hele artiklen her.

I nordadvertisings eventmagasin for Building Green kan du blive endnu klogere på BIG og bæredygtig arkitektur – læs publikationen her.

Billede af Iwan Baan.

Flere artikler
Morten Gregersen, founding partner af NORD Architects, er en del af Building Green København 2020. I den anledning har vi interviewet ham. Læs mere her.
Enderne i byggeriets fødekæde skal mødes