Over 2.000 fagfolk gjorde BIM World til en bragende succes: Næste år bliver større, vildere – og endnu mere nørdet

BIM World Copenhagen 2024 blev afholdt med stor succes og samlede nøgleaktører fra byggeriet til to dage med fokus på digitalisering og bæredygtighed. Med et event spækket med indsigtsfulde oplæg og flere end 2.000 glade deltagere som bagtæppe ser arrangøren frem til at gentage succesen næste år, hvor branchen igen inviteres til to inspirerende dage i K.B. Hallen.

Dørene er lukket til første udgave af BIM World Copenhagen, der blev afviklet med stor succes i KB Hallen, hvor både danske og internationale fagfolk mødtes med byggebranchens digitale transformation i fokus.

”Vi er så glade. Der er kommet flere end forventet, men også flere end vi havde turde håbe på, da vi i år slog dørene op til et nyt event op for en ny gren af byggeriet. BIM World har virkelig givet os vished om, hvor stor både interessen og behovet er. Vi kan næsten ikke vente til næste år, hvor vi vil gøre det endnu større, endnu vildere og endnu mere nørdet,” siger Sarah Elhauge, adm. direktør i Building Green, arrangøren bag BIM World.

På de tre scener blev nogle af de mest aktuelle emner inden for byggeriet vendt, herunder digitalisering, bæredygtighed og brugen af kunstig intelligens.

Programmet rummede oplæg fra flere store internationale virksomheder, og der var stor rift om pladserne til mange af talerne. På førstedagen var arrangøren nødsaget til at udvide to af scenerne med flere pladser, da interessen for det faglige indhold overgik mængden af stole.

Fremtiden for byggeriet er digital og bæredygtig

BIM World Copenhagen gav plads til både store idéer og konkrete løsninger. Med deltagelse fra branchens førende eksperter og virksomheder blev der sat skub i de diskussioner, der kan forme fremtidens byggeri.

Der var også stor tilfredshed – og en smule træthed at spore hos Thomas Graabæk, der som adm. direktør i Graphisoft Center Danmark – en del af Nemetschek Group hører blandt udstillerne på BIM World Copenhagen:

”Det er gået over alt forventning. Der var vildt mange mennesker, jeg har sjældent oplevet så mange, der af egen drift kommer hen og er oprigtigt interesseret i at høre om software. Vi har mødte både en masse nye og kendte ansigter,” lyder det fra direktøren. Datoen for BIM World Copenhagen 2025 ligger allerede fast. Næste år løber arrangementet af stablen 17. og 18. september – endnu engang i KB Hallen, men planen til næste år er at udvide med flere gæster, workshops og udstillere.

Hold dig opdateret om BIM World Copenhagen 2025 her

Flere artikler
Stig Hvelplund om dynamisk samarbejde
Dynamisk samarbejde mellem offentlige udbydere og private leverandører