TAKT – Designed for repair

TAKT er en dansk møbelvirksomhed, der nytænker måden at designe, bygge og sælge møbler på – til både menneskers og planetens fordel. TAKT blev lanceret i København i 2019, og har til formål at byde ind med et nyt perspektiv på den danske designtradition.

Bæredygtige materialer og produktionsmetoder er kernen i deres mission om at levere design af høj kvalitet til overkommelige priser – uden at have en negativ indvirkning på planeten.

Deres designfilosofi ’Perpetual Sustainable Design’ søger at bryde med den usunde køb-og-smid-væk-kultur, der eksisterer omkring møbler, fordi TAKT mener, at møbler skal passes på og gives videre. 

– “Vi mener, at møbler skal holdes af, plejes og gives videre til fremtidige generationer”, siger Henrik Taudorf Lorensen, grundlægger og CEO i TAKT. “Det er grunden til, at alle vores møbler er designet med reparation for øje. Vores kunder bliver bekendte med hver enkelt komponent, når de samler møblet – så når livet leves, og hvis uheldet er ude, kan de identificere den rigtige del, der skal repareres eller udskiftes. På denne måde kan møblerne holde i generationer.”

TAKTs komponentbaserede ‘design-for-repair’-tilgang tager altså højde for dagligdagen ved at have reservedele tilgængelige for hvert produkt. Sådan kan kunden slippe bekymringerne og nyde de kære øjeblikke, hvor børn, kæledyr, venner og middagsselskaber kan kaste uventede begivenheder i møblets retning.

Den komponentbaserede tilgang betyder også, at møblerne leveres i ’flat packs’, hvilket gør det muligt for virksomheden at transportere 5-7 gange så mange møbler som ellers, og derved mindskes deres CO2-aftryk ved transport med 56%.

Det er vigtigt for at TAKT, at en bred målgruppe får muligheden for at træffe det bæredygtige valg, når de skal købe møbler. Derfor arbejder de med en gennemsigtig forretnings- og prismodel, der modsat konventionelle møbelbrands, gør det muligt for dem at skære fordyrende mellemled væk, og dermed opretholde en fair balance mellem omkostninger, håndværk og CO2-reduktion.

TAKTs engagement i bæredygtighed og socialt ansvar i både produkter og forretningstilgang afspejles i, at TAKT er certificeret B Corp virksomhed, og alle deres produkter er certificeret med EU-miljømærket, ‘EU-blomsten’, der bekræfter, at alle stadier af produktionscyklussen opfylder de højeste miljøstandarder.

Læs mere på TAKT

Sponsoreret indhold i samarbejde med TAKT.

Flere artikler
start-up med biobaserede byggematerialer
Er du et start-up med fokus på biobaserede byggematerialer?