Her er vinderne af Det Bæredygtige Element

Der var glæde og store smil på scenen, da vinderne af Det Bæredygtige Element blev kåret på Building Green København torsdag den 3. november. Ildsjælen går i år til ingeniør Hanne Tine Ring, som har arbejdet dedikeret for bæredygtigt byggeri gennem en årrække. Produktprisen gik til Søuld, mens Reduction Roadmap løb med sejren i den nye kategori Samarbejde.

Det Bæredygtige Element hædrer de mennesker og virksomheder, som går forrest i kampen for et mere bæredygtigt byggeri. Prisen uddeles af WE BUILD DENMARK og Building Green, og i år var der mere end 40 personer og virksomheder indstillet til den grønne pris.

Hanne Tine Ring er årets ildsjæl

I kategorien ildsjælen var Hanne Tine Ring, Niels Jakubiak Andersen og Peder Fynholm indstillet for deres engagement i det bæredygtige byggeri. Det blev Hanne Tine Ring, som løb med sejren

– Hanne Tine Ring har engageret sig bæredygtigt byggeri i mange år. Hun har været med til at etablere Green Building Council og arbejder ihærdigt for at få de bedste kriterier for certificeringen. Hun har fokus på det fulde billede og stræber altid efter, at vi kommer tættere og tættere på den absolutte bæredygtighed. Hun er et fyrtårn for branchen siger Harpa Birgisdottir, BUILD v/ Aalborg Universitet og medlem af juryen bag prisen.

Søuld får prisen som bedste løsning

Bæredygtigt byggeri kræver mere grønne løsninger. Derfor hædrer Det Bæredygtige Element Løsningen et materiale, et produkt eller en løsning, som kan fremme mere bæredygtigt byggeri. I år var Biotrans Nordic, Søuld og Altiflex nomineret til prisen. Søuld løb med den prestigefyldte pris.

– Søuld giver os mulighed for at bygge indenfor de planetære grænser. Materialet er skabt af lokalt dansk ålegræs og har ingen negative konsekvenser for biodiversiteten, når det høstes. Der er tale om et affaldsprodukt, som har en ekstraordinær æstetisk kvalitet og er en del af den danske bygningskulturhistorie. Søuld gør det muligt at bygge anderledes og mere i pagt med naturen, siger Lasse Lind fra GXN og medlem af juryen.

Reduction Roadmap kåret som bedste samarbejde

Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, skal vi samarbejde på tværs af fag for at finde nye løsninger. Derfor har Det Bæredygtige Element som noget helt nyt i år introduceret kategorien Samarbejde. Stablen, Reduction Roadmap og Wood UPHIGH var nomineret i kategorien. Vinderen blev Reduction Roadmap, som er et samarbejde mellem de tre rådgivervirksomheder CEBRA, EFFEKT og MOE:

– Reduction Roadmap illustrerer og oversætter den planetære grænse for klimaforandringer til konkrete, årlige reduktionsmål for dansk boligbyggeri. Det er et super sejt samarbejde, hvor rådgiverne har arbejdet tværfagligt med input fra forskningen til at kvalitetssikre deres road map. Det er et vigtigt redskab til at få byggeriet på rette vej til at overholde målsætningerne i Paris aftalen, siger Harpa Birgisdottir.

Flere artikler
Kreativitet og inspiration var i fokus på Build for Creativity