Fremtidens byggeri er digitalt og bæredygtigt

Fremtidens byggeri er digitalt og bæredygtigt

Den 1. oktober 2020 udpegede uddannelses- og forskningsministeren Danmarks nye klynge for byggeri og anlæg – WE BUILD DENMARK. Det er klyngens fornemste opgave at bidrage til en udvikling af Danmarks bygge- og anlægsbranche og øge konkurrenceevnen gennem digitalisering og grøn omstilling. Det er store ambitioner, men hvordan kommer branchen i fællesskab i mål med den opgave?

Det har WE BUILD DENMARKK snakket med Martin Manthorpe om. Han er direktør for Strategi og Forretningsudvikling hos NCC, og så er han formand i WE BUILD DENMARK.

Hvordan udvikler vi bygge- og anlægsbranchen?

– Som samfund står vi overfor en kæmpe udfordring med at udvikle os i en mere bæredygtig og digital retning. Det gør vi også som branche. Den grønne omstilling og teknologiske udvikling er løsningen på de kolossale udfordringer, vi står overfor, når det gælder byggeriets bidrag til nedbringelse af CO2 og til langt mere harmonisk byudvikling generelt, udtaler Martin Manthorpe.

Der er ingen tvivl om, at Martin Manthorpe vil arbejde benhårdt for at bidrage til at omstille branchen og nedbringe CO2-aftrykket. Men byggeri skal ikke blot være digitalt og bæredygtigt, fordi det ser godt ud på papiret, forklarer han og fortsætter:

– Vi har nogle af verdens bedste designere her i landet, og vores mål er at skabe gennembrud på bæredygtighed, der er bygbart og kan skaleres og eksporteres. Derfor er dagsordenen også central for WE BUILD DENMARK – måske vores vigtigste opgave overhovedet. Digitaliseringen er nøglen til frigørelse af vores egentlige potentiale som designdrevet nation. Også når det gælder byggeriet, og det er det, vi skal fokusere på de kommende år i branchen på tværs af sektorer og kompetencer.

WE BUILD DENMARK er et stærkt fundament for fælles udvikling

Noget af det, der gør WE BUILD DENMARK unik, er sammenspillet mellem virksomheder, kommuner og videninstitutioner. Virksomheder får adgang til den nyeste viden og mulighed for stærke samarbejder og partnerskaber, der skal være med til at sætte skub i udviklingen. Det handler om forretningsudvikling inden for nogle styrkepositioner, der er i stor vækst, og som kommer til at udgøre et stort marked nationalt og internationalt.

– Det er vigtigt, at hele vores branche får et vidensløft, så vi bliver klædt på til fremtidens byggeri. Fremtidens byggeri er digitalt og bæredygtigt, det er jeg slet ikke i tvivl om, afslutter Martin Manthorpe.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med forretningsudvikling inden for bygge- og anlægsbranchen, så tag et kig på www.webuilddenmark.dk.

Sponsoreret indhold i samarbejde med WE BUILD DENMARK

Flere artikler
HOLMRIS B8 lancerer stor møbelkollektion med CO2e-tal
HOLMRIS B8 lancerer stor møbelkollektion med CO2e-tal