Som det eneste plademembran-system er wedi Vapor systemet blevet godkendt i Husproduktportal til brug i svanemærkede byggerier.

wedi Vapor – som gummistøvler i regnvejr

Ansvarligt og 100% vand- og damptæt.

Isolering i fugtige miljøer stiller høje krav – Vapor plademembran-system fra wedi er et oplagt valg.
I bygninger hvor damptrykket konstant er ekstremt højt eller på steder, hvor damptrykket skal reguleres, er der høj risiko for fugtrelaterede problemer og korrosion. Isolering af den type bygninger er ofte en udfordring og derfor er det nødvendigt, at tætheden overfor diffusion af vanddamp holder højeste standard.

Med en SD-værdi på hele 85 er wedi Vapor plademembran-system et oplagt valg til byggerier med en høj fugtbelastning, som fx i:

  • Svømmehaller
  • Wellnesscentre
  • Storkøkkener
  • Vaskerier
  • Slagterier
  • Samt indenfor en række industrier – kemikalie, papir, olie, fødevare etc.

 

wedi Vapor plademembran-system godkendt i Husproduktportal

Som det eneste plademembran-system er wedi Vapor systemet blevet godkendt i Husproduktportal til brug i svanemærkede byggerier.

Husproduktportalen er et værktøj for licensansøgere til at finde produkter, der kan bruges i svanemærkede byggeprojekter og til at oprette materialelister til egne projekter.
Husproduktportalen er en søgbar database, der indeholder produkter, der enten er Svanemærket, har EU-miljømærke eller er “listet” til brug i Svanemærkede husprojekter.

I Norge bygger de allerede Svanemærket – og udviklingen breder sig

Hos vores norske naboer er hele 12% af nybyg-massen i dag svanemærkede byggerier og også i Sverige er de efterhånden godt med. Der er således heller ikke nogen tvivl om, at der er en udvikling i gang i den retning her i Danmark og det vil komme mere til udtryk i de kommende år.

Et godt eksempel er den netop afgjorte konkurrence om en ny skole i Sundby på Lolland-Falster. Skolen bliver den første af sin art i Danmark, der bliver certificeret efter den velrenommerede mærkningsordning. I Danmark tilbringer et barn i løbet af sin skoletid omkring 11.000 timer på skolen, så der er ingen tvivl om, at visionen giver god mening og der helt sikkert kommer mange flere til i de kommende år.

Hvad er svanemærket byggeri?

Du kender sikkert allerede svanemærket fra din tur i supermarkedet, hvor husholdningsprodukter som opvaskemiddel, vaskepulver osv. er svanemærket. Svanemærket er verdens skrappeste miljømærke og garanterer produkter, der er klimavenlige, har en minimal miljøbelastning og lever op til skrappe sundhedskrav.

Den samme tankegang er gældende ved svanemærkede byggerier. Energiforbruget skal i bund, der skal være god mulighed for genbrug af materialer, og træprodukter skal være bæredygtighedscertificerede. Samtidig skal sundheden tilgodeses ved et godt indeklima, mens der er skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter.

Indholdet er sponsoreret i samarbejde med wedi.

Flere artikler
Fremtidens byggeri er digitalt og bæredygtigt
Fremtidens byggeri er digitalt og bæredygtigt