Build Biobased
– Biobaserede materialer og løsninger
Hvis vi skal rykke mod en grønnere byggebranche og tage hensyn til de planetære grænser, er det presserende at vi fremover kun gør brug af løsninger i byggeri og arkitektur, som ikke skader planeten, atmosfæren og menneskeheden unødigt.
Biobaserede materialers evne til at optage og lagre CO2 gør dem til en oplagt del af løsningen. På specialudstillingen Build Biobased på Building Green København den 2.-3. november kan du opleve en hel udstilling med fokus på biobaserede byggematerialer. Du kan se nærmere på alle materialerne, og du kan gå i dialog med en række af leverandører af biobaserede byggematerialer.
Specialudstillingen er støttet af Boligfonden Kuben:
“Biobaserede byggematerialer er fremtiden, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling af byggebranchen. Biobaserede byggematerialer er naturens egne materialer, der optager CO2 i vækstfasen. Når vi bruger dem i vores byggeri, lagrer vi CO2 fremfor at udlede det. Derfor vil vi gerne støtte de unge iværksættere, der arbejder med biobaserede byggematerialer med en stand på Building Green, så de kan vise deres innovative materialer til hele byggebranchen” – Sidse Buch, direktør, Boligfonden Kuben
Du finder Build Biobased-udstillingen på balkonen i Forum. Herunder kan du se, hvilke virksomheder, du kan møde.
HampByg
HampByg er et innovativt byggefirma der arbejder intenst på, at udbrede kendskabet til hempcrete gennem opførsel af byggeri, rådgivning og produktudvikling. Vores erfaring i kombination med vores faglige styrker gør os til en af landets førende eksperter inden for hempcretebyggeri. Som virksomhed tror vi på, at en bæredygtig omstilling i byggebranchen skal ske ved at skabe innovative og løsninger. Derfor har vi udviklet et præfabrikeret vægelement af hempcrete, der kan tage biobaserede byggematerialer til helt nye højder. Vores vision er at nedbringe CO2 udledningen i byggeriet ved brug af fornybare materialer og skabe sunde åndbare byggerier i alle skalaer. HampByg har fokus på, at reducere transport og samarbejde lokalt, så vi kan tilbyde et produkt der er både er miljøvenligt og som styrker den danske cirkulærøkonomi
Hemboo
Hemboo er en startup, der udvikler præfabrikerede facadesystemer i hampebeton og bambus, Byggebranchen er ansvarlig for ca .30 % af dansk CO2. Det skal reduceres for at nå grøn omstilling – noget som man politisk har valgt at takle gennem ny lov om CO2-loft på nybyg. Der skal derfor bruges måder at mindske CO2 i byggeriet, og biobaserede materialer er en lovende løsning.
HEMBOOs elementer gør det nemt, hurtigt og økonomisk at anvende biobaserede materialer. Elementer er strukturelle op til 5 etager og isolerende. De er sammenlignelige med betonelementer på pris og kvalitet men har flere væsentlige fordele: HEMBOO-elementet er 80% mindre CO2-udledende end typisk brugte sandwichelementer, skaber sundere indeklima gennem diffusionsåbent byggeri og anvender fornyelige ressourcer, der nemt kan indgå i cirkulære systemer.
Rumett
Hos RUMETT udvikler vi bæredygtige indvendige plader lavet af askeaffald og gips, hvorved Askegipspladen som vi kalder den, er brandbeskyttende.
Askegipspladen vil have det samme koncept som en almindelig gipsplade, hvor det unikke ved askegipspladen er, at den kan anvendes til at brandsikre konstruktioner, som en almindelig gipsplade ikke kan. Derudover er askegipspladen med til at forbedre indvendig ventilation.
Vi har ambitioner om at vores askegipsplader på sigt, vil være det mest bæredygtige valg blandt forbrugere og i byggebranchen.
Studio Kathryn Larsen
Studio Kathryn Larsen er et biobaseret arkitektfirma, der undersøger, hvordan gammel teknologi og materialer fra natur kan bruges i design og arkitektur. I de sidste fire år har firmaet fokuseret på, hvordan materialer fra havet kan anvendes, ved at samarbejde med tangfiskere, havbiologer og naturforkæmpere. Der er et stærkt fokus på æstetisk forskning samt materialernes ydeevne. Projektet “Genvundet Traditionelle Materialer fra Havet” er forskning i, hvordan lokale affaldsmaterialer som tang, søgræs og skaller kan udnyttes igen i byggeindustrien. Der er bl.a. shellcrete, en biobeton, der kræver mindre energi at producere end portlandcement, bioplast af tang, maling af tang og tækning med ålegræs.
Myceen
Myceen is growing carbon-negative and natural materials by combining mushroom mycelium and organic byproducts. These materials have the potential to replace plastics and problematic composites while valorising other industries’ leftovers mainly from the timber and agricultural industry. Myceen started with furniture and interior design products but now focusing on developing insulation materials.
We are open to pilot projects regarding materials solutions so don’t be shy and get in touch!