XOLTA: Batterier til solceller skal være intelligente

20. februar 2020
20. februar 2020 Emmilie Hansen


Sponsoreret indhold i samarbejde med XOLTA
 
Dansk producent af sol-batterier vil sænke din elregning ved at øge forbruget af egenproduceret grøn strøm.
 
Det føles “rigtigt” at producere egen sol-energi, men hvordan får vi gavn af den, når vi ikke er hjemme når solen skinner? Vi er som oftest på arbejde eller har lavt elforbrug, når solen er på sit højeste og produktionen topper. Risikoen er med andre ord, at strømmen forsvinder ud på nettet og senere er vi tvunget til at købe den tilbage inklusive dyre afgifter!
 

Spar på elregning ved at lagre din sol-strøm til senere brug

For at undgå strøm-spild skal den grønne strøm lagres. XOLTA, en del af danske Lithium Balance, udvikler og fremstiller energilagringssystemer til solceller. I dag er produkterne primært henvendt til virksomheder og boligselskaber, men allerede i år introduceres et lille batteri til énfamiliehuset.
 
Batteriet skal være intelligent for at give størst mulig besparelse for solcelleejeren. Fleksible elpriser, vintertariffer og variationer i forbrug og vejrforhold har stor betydning for økonomien. Derfor er XOLTA batterierne koblet op i skyen, hvor avancerede algoritmer omdanner batterierne til intelligente enheder, der sikrer at den strøm der produceres og forbruges i bygningen altid udnyttes mest effektivt og til lavest mulige omkostning.
 
Lithium Balance har med 13 års erfaring indenfor udvikling af batteristyringssystemer (BMS) en førerposition i markedet og den viden udnyttes i XOLTA batterierne. Udstyret med den nyeste BMS teknologi og nogle af markedets bedste og sikreste battericeller er kunderne garanteret et batteri, der leverer besparelser i hele levetiden.
 

Besøg XOLTA på stand 13 – Building Green Aarhus

Har du et projekt hvori der indgår solceller? Så kom og besøg XOLTA på stand 13 ved Building Green i Aarhus, hvor du kan få vejledning til, hvordan du kan bruge mere af den grønne strøm og spare penge på elregningen.