DK | EN

Læs om bæredygtigt byggeri og arkitektur og Building Green

Building Green er en event, der arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur. Eventen har eksisteret siden 2011 og afholdes hvert år både i København og Aarhus. I 2020 rykker Building Green for første gang til Tyskland med afholdelser i Hamborg og München.

 

Klima og bæredygtigt byggeri på den politiske agenda

Efter det danske folketingsvalg i 2019 er klimadebatten og klimakampen for alvor sat på agendaen. Debatten er i fuld gang både i Danmark og i resten af verden. Byggebranchen er også en del af debatten, og den står over for en stor udfordring i forhold til klimaet lige nu.

Vi bygger og bygger, vi river ned og vi bygger op igen. Det anslås, at op mod 40 % af verdens samlede udledning af CO2 kommer fra byggebranchen og op mod 20 % fra produktionen af byggematerialer. Den nye regering har klimapolitik øverst på dagsordenen, og vi har nu fået en klima-, energi- og forsyningsminister, en miljøminister og efter mange år igen en boligminister, der kan sætte klimaet og byggebranchen på dagsordenen.

 

Grønne og bæredygtige bygninger bør være en selvfølge

Danmarks CO2-mål var og er fortsat ambitiøse, men der er lang vej til målene. Den langsigtede vision er, at alle nye bygninger skal producere mere energi end de forbruger, og samtidig skal energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse nedbringes markant.

Overalt omsættes visionerne til virkelighed – mulighederne er reelle, men der er stadig mange udfordringer og spørgsmål, der skal besvares, inden vi når i mål. Danmark er i front på denne bane. Mange af virksomheder og initiativtagere har allerede formået at omsætte visionerne til virkelighed og skabe vedvarende løsninger, der reducerer energiforbruget og CO2-udledningen fra bygninger.

 

Building Green som platform for vidensdeling om bæredygtigt byggeri og arkitektur

Building Green er en platform for videndeling med bæredygtige aktører i byggebranchen og et samlingspunkt med bæredygtige produkter til byggeriet. Derudover skal eventen være med til at styrke muligheden for at udnytte det kæmpe vækstpotentiale, der ligger i den voksende nationale og internationale efterspørgsel efter klimavenlige byggematerialer og løsninger.

Building Green har skabt en unik platform for at netværke og lytte til inspirerende og visionære talere fra både ind- og udland. På scenerne og aktivitetsområderne får du sat fokus på de mest centrale spørgsmål inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri. Du får præsenteret både fremsynede visioner og konkrete erfaringer.

 

Vær med til at rykke byggeriet i en grønnere retning

Har du interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur eller vil du vise dine grønne produkter til byggeriet frem? Vær med til en af vores afholdelser i København, Aarhus, Hamborg eller München og glæd dig til ny viden og nye visioner for den bæredygtige omstilling i byggeriet.

“Arkitektforeningen samarbejder meget gerne med Building Green. Arkitekten er afgørende for kvaliteten af den bæredygtige innovation, og det glæder mig at se de mange arkitekter MAA, der stiller deres viden til rådighed ved debatter og oplæg. Jeg forventer, at eventen vil bidrage til en rig faglig udveksling om bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet.”
Lars AutrupDirektør, Arkitektforeningen
“I InnoBYG er vores fornemmeste opgave at understøtte og facilitere den bæredygtige dagsorden i byggebranchen. Building Green er den perfekte platform for os – hele vores målgruppe er til stede på eventen, hvilket giver os de bedste forudsætninger for at facilitere både videnspredning- og matchmakingevents, hvilket er to af vores kerneydelser.”
Grith Bech-NielsenNetværksleder, InnoBYG
”I Bygherreforeningen ser vi Building Green som en katalysator for diskussionen om mere bæredygtigt byggeri i Danmark. Det gælder både i præsentationen af de konkrete produkter og løsninger, og gennem debatter og seminarer, hvor den nyeste viden bringes frem i lyset.”
Henrik L. BangDirektør, Bygherreforeningen
“Building Green er blevet en stærk platform for udveksling af viden om bæredygtigt byggeri. Det er et sted, hvor man både kan se de nyeste teknologiske udviklings tiltag og samtidig deltage i en række forskellige konferencer, der debatterer udviklingen. Bygningsingeniørerne spiller en stor rolle i den bæredygtige udvikling og IDA-BYG vil gerne bidrage til, at ingeniørerne og andre faggrupper inden for bæredygtigt byggeri drøfter udviklingen og udnytter den platform Building Green stiller til rådighed.”
Kurt Emil Eriksen Bestyrelsesmedlem, IDA-BYG