Branchen valfartede til Building Green

30. november 2018
30. november 2018 Emmilie Hansen

Forum dannede i år rammerne for endnu en succesfuld Building Green. Den grønne event har nu så megen vind i sejlene, at den ekspanderer til Tyskland næste år.

En lang række forventningsfulde besøgende stod onsdag morgen klar foran Forums hovedindgang. Kl. 8.45 åbnede dørene nemlig til den ottende udgave af Building Green i København. Og folk strømmede til.

Besøgstallet lød på 7.226 for de to dage, og besøgsvarigheden var væsentligt længere, end den plejer. Sådan lyder meldingen hos de tilfredse arrangører:

– Der skal lyde et stort tak til alle, som var med til at sætte fokus på bæredygtigt byggeri endnu en gang. Vi kan se på besøgstallene, at det var den helt rigtige målgruppe, der lagde vejen forbi: Primært arkitekter, bygherrer, ingeniører, entreprenører og håndværkere, forklarer Ditte Rosenquist, projektleder for Building Green og fortsætter:

– Vores oplevelse er også, at folk blev i Forum i lang tid. Længere end de plejer. Det er jo et tegn på, at vi har kunnet tilbyde noget, som virkelig har ramt plet. Det gælder både på scenerne og blandt de mange spændende udstillere.

Velbesøgt stand hos Solartag
En af de udstillere, som stod klar til at tage imod de mange besøgende, var virksomheden Solartag. Ifølge Thomas Pedersen, ejer og stifter af virksomheden, gik de to dage på Frederiksberg over al forventning.

– Vi har haft to rigtig gode dage med en masse snakke og præsentation af vores nye T-Roof-løsning. Sidste år var vores første gang på Building Green i København. Her havde vi fire mand med, men i år stillede vi med otte. Og det var virkelig en god beslutning. Der var konstant besøgende på standen, og vi var travlt optagede, fra vi kom, til vi gik.

Han fortsætter:
– Det var en meget bred og helt ideel vifte af besøgende. Både studerende, branchefolk og private. Alle dem, vi gerne vil henvende os til med vores produkter.

Fra Danmark til Norge – og nu Tyskland
I midten af oktober havde den grønne begivenhed sin debut udenfor Danmarks grænser, da dørene åbnede i Oslo for første gang. Men ekspansionen slutter ikke her. I november 2019 rykker Building Green også til München:

– I Tyskland, og særligt München, er der et stort potentiale for og interesse i bæredygtigt byggeri. Der er allerede gang i en række spændende projekter i byen, og købekraften er stor. Derfor var det oplagt at vælge München som næste destination. Vi glæder os meget til at farve byen endnu mere grøn næste år, siger Ditte Rosenquist.

Solartag er en af de udstillere, der rejser sydpå med Building Green:
– Nu har vi både været med i København, Aarhus og Oslo. München skal ikke være nogen undtagelse. Vi får forespørgsler fra det tyske marked, så det er perfekt, at vi kan tage derned og vise vores produkter frem. Jeg skal formentlig også holde oplæg dernede, og det ser jeg meget frem til, slutter Thomas Pedersen.

Faktaboks: Kommende Building Green-afholdelser

18.-19. april 2019: Aarhus, Centralværkstedet

30.-31. oktober 2019: København, Lokomotivværkstedet

27.-28. november 2019: München, MVG Museum

29.-30. januar 2020: Oslo, Gamle Museet

Læs mere her: http://buildinggreen.eu/