Ny konference om biobaserede byggematerialer

For at kunne nedbringe byggebranchens CO2-aftryk er det nødvendigt, vi begynder at arbejde målrettet, analytisk og struktureret med materialer og materialernes påvirkning. Når der tales om bæredygtige byggematerialers egenskaber, er der mange faktorer, vi skal overveje: Hvordan øger vi mængden af genanvendelse? Hvilke materialer nedbringer CO2-udslippet? Betyder fornybare ressourcer, at vi bare kan bruge løs? Hvordan påvirker materialevalget indeklimaet?

Biobaserede materialer kan være med til at løse flere af de ovenstående udfordringer. Men der er et stort behov for at kende til de forskellige biobaserede materialer, deres egenskaber, fordele og hvad de kan gøre i den grønne omstilling. Det er også vigtigt at forholde sig til de mange fordomme, som for eksempel hvorvidt brandsikkerheden ikke er i orden, og at risikoen for fugt er større med biobaserede materialer.

Det kan du være med til at sætte fokus på til den nye konference Biobaserede byggematerialer den 1. & 2. september sammen med resten af byggebranchen. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvordan du kan bygge med biobaserede byggematerialer.

Sæt kryds i kalenderen den 24. & 25. august 2022 og vær med til 2 dage med byggematerialer i fokus

2 dage med byggematerialer i fokus

På konferencen får du viden om biobaserede byggematerialer, deres egenskaber og bidrag til bæredygtigt byggeri. Du bliver også klogere på, hvordan du kan løse problemstillinger vedrørende brandsikkerhed, fugt, og indeklima. Gennem oplæg fra eksperter, case-eksempler, debatter og netværk får du overblik over de biobaserede materialer ud fra byggetekniske egenskaber og miljømæssige og arkitektoniske muligheder.

Talere på Biobaserede Byggematerialer 2021

Fornybare ressourcer og CO2-aftryk

En naturlig del af nedbringelsen af CO2- aftrykket fra byggeriet er, at vi begynder at bruge flere biobaserede ressourcer. Men biobaserede materialer er en såkaldt fornybar ressource, og betyder det så også, at det er en ubegrænset ressource? Hvad er konsekvenserne af at investere i biobaserede produkter i byggeprojekter? Kan vi bygge os ud af klimakrisen? Og når diskussionen går på, om disse materialer kan være med til at hjælpe os ud af en krise eller ej, hvad skal du så forholde dig til?

Materialers egenskaber og byggeteknik

Biobaserede byggematerialer er ikke et nyt fænomen. Vi har bygget med disse materialer i mange år, og tiden er kommet til, at vi kigger lidt på, hvordan vi kan tage det bedste fra ”gamle dage” og integrere i vores byggeri i dag. Det gælder om at se på materialernes iboende egenskaber og de byggetraditioner, der blev brugt for mange år siden, og udnytte det bedst muligt i dag.

Fugt og Indeklima

Der er en løbende diskussion om fordele og ulemper ved at benytte biobaserede byggematerialer, der blandt andet handler om, hvilke udfordringer i forbindelse med fugt og indeklima materialerne løser. Hvis vi skal drage nytte af alle fordelene og håndtere udfordringer i forhold til fugt og indeklima, skal vi vide, hvordan materialerne påvirkes og reagerer i et byggeri. Samtidig er det også vigtigt at vi er opmærksomme på, hvilke problemstillinger biobaserede materialer løser, og hvilke de ikke i sig selv løser.

Brandsikkerhed

Brandreglerne for biobaserede materialer er ikke anderledes end de regler der gælder, når man bruger andre materialer. Det kan dog være udfordrende at arbejde med biobaserede, da disse materialer i sig selv er brandbare. Så hvordan kan vi brandsikre biobaserede materialer? Og hvordan kan vi tænke lidt anderledes og bruge brandsikkerhed som designparameter allerede i starten af vores projekt?

Du får blandt andet sat fokus på:

 • Hvad kan biobaserede byggematerialer?
 • Biobaserede materialers miljø- og klima-performance
 • Hvorfor er biobaserede byggematerialer et godt valg i modsætning til konventionelle materialer?
 • Gammel byggetradition i en ny kontekst
 • Brandsikkerhed og myndighedsgodkendelse
 • Fugt og indeklima – hvordan får man et naturligt godt indeklima?
 • Praktiske eksempler på projekter, hvor biobaserede materialer har bidraget til både lavere CO2 aftryk, smukke byggerier og bedre indeklima

Hvad får du ud af at deltage?

 • Specifik viden om biobaserede materialers fordele i et CO2-perspektiv
 • Viden om, hvilke forhold du skal være opmærksom på, når du bygger med biobaserede materialer
 • Viden om, hvordan du udnytter biobaserede materialers egenskaber bedst muligt
 • Praktiske erfaringer fra virksomheder, der har arbejdet med biobaserede byggematerialer
 • Mulighed for at netværke, diskutere og dele din nye viden med resten af branchen og indgå fremtidige partnerskaber

Mød hele branchen

Vær med til at blive klogere på biobaserede byggematerialer sammen med resten af branchen. Konferencen er relevant for dig, der arbejder med byggematerialer, og du kan for eksempel være arkitekt, rådgivende ingeniør, entreprenør, bygherre eller på anden måde arbejde i branchen.

Partnere

partner

Begrænset antal pladser – tilmeld dig i dag!

4.495.-

Early Bird indtil 17. juni 2022

5.495.-

Sommertilbud indtil 12. august 2022

5.995.-

Normalpris fra 13. august 2022

Alle priser er eksklusiv moms.

Tilmeld dig her eller kontakt os på +45 35 25 35 45 / info@insightevents.dk

Du får tilsendt en faktura og en ordrebekræftelse efter din tilmelding. Prisen inkluderer forplejning begge dage på den fysiske event (kaffe/te, frugt/kage og frokost).

Grupperabat
I kan få rabat, hvis I tilmelder mere end 3 deltagere fra samme virksomhed. Kontakt os for at høre mere.

Venue
Konferencen afholdes i København. Venue annonceres senere.

Afbestillingsbetingelser
Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil 14 dage før afholdelsen tilbageholdes et gebyr på 10 %. Sker afbestillingen mindre end 14 dage før afholdelsen, tilbageholdes 50 %, og ved afbestilling senere end 2 dage før afholdelsen betales fuld pris. Er du selv forhindret, har du mulighed for at overdrage deltagelsen til en kollega.

Læs om vores behandling af personoplysninger her.

Coronaforholdsregler
Vi følger naturligvis altid sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og vi tager alle de gældende forholdsregler og overholder eventuelle restriktioner. Læs mere om konferencer og coronaforholdsregler her.

tilmelding

Har du nogle spørgsmål?

Anders Nielsen
Project Manager
an@buildinggreen.eu
+45 2284 8409

Thomas Klindt
Senior Sales Manager – Sponsors & Exhibition
tk@buildinggreen.eu
+45 4195 1431

Andreas Birk Jensen
Sales Consultant – Registration
andreas.birkjensen@insightevents.dk
+45 2297 1400

kontakt