Brandslukning med luft - Fire Eater

Brandslukning med luft

– fremtidssikret, bæredygtigt og uden følgeskader fra vand og kemikalier

Den seneste tids mange skandaler med det fluorholdige, kræftfremkaldende brandslukningsskum viser med al tydelighed, at der er behov for at tænke både miljø og personsikkerhed, når der vælges metoder til brandslukning. Fire Eaters Inergen har et 100 % miljøvenligt DNA. Det er en personsikker, effektiv og fremtidssikret løsning, der slukker en brand på bare 40 sekunder og sikrer, at man med det samme kan vende tilbage til normal drift.

Et personsikkert og miljørigtigt alternativ

Inergen er et stærkt alternativ til vand og skum. Ikke alene fordi det er velegnet til slukning af en lang række materialer såsom pap, papir, plast, brandbare væsker, batterier og elektriske brande. Det slukker også hurtigt og effektivt. Kun 40 sekunder tager det at slukke en brand helt.  

Kigger man på parametre som miljøhensyn og personsikkerhed ligger Inergen også helt i top.

Årsagen er, at Inergen alene består af luftarter, der allerede findes naturligt i atmosfæren (nitrogen 52%, argon 40%, kuldioxid 8%).

Slukning med Inergen er således helt uskadelig for både miljø, mennesker og materiel*. Samtidig har metoden den fordel, at man undgår rengøring og oprydning efter en slukning. Det betyder, at man kan vende hurtigt tilbage til normal drift.

Sådan fungerer Inergen i praksis

Inergen slukker brand ved at sænke iltniveauet i det beskyttet område fra 20,9 % til mellem 12-15 %. Det lave iltniveau kvæler ilden, før den udvikler sig. Det betyder, at du undgår følgeskader på bygning, interiør, lager, data- og procesudstyr m.m. Det er helt unikt.

Anvendelsesområder for Inergen

Brandslukning med Inergen bliver i dag anvendt i et utal af forskellige anvendelsesområder lige fra data centre, serverrum, produktion, fryselager, lagerrobotter, marine, off shore m.v. Du kan se de mange muligheder HER

Brandslukning, der kan ses på bundlinjen

Når du skal beslutte, hvilken brandslukningsteknik du skal vælge, er der en lang række forhold, du skal overveje.

Fire Eater har udarbejdet en oversigt, som giver dig et hurtigt overblik over, hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige brandslukningsteknikker. Den kan du hente HER

Fakta om Inergen:

  • Ingen følgeskader på procesudstyr og bygningsmaterialer
  • Ingen personskader ved eksponering efter slukning af brand
  • Ingen følgeskader på miljøet
  • Ingen nedetid og tab af omsætning pga. følgeskader
  • Intet behov for rengøring efter aktivering

*Vurderet af Arbejdstilsynet og Rigshospitalet.

Sponsoreret indhold i samarbejde med Fire Eater

Flere artikler
Faktorer som påvirker ombygningen af kommercielle bygninger
Faktorer som påvirker ombygning af kommercielle bygninger