Loftet der forener akustik og ventilation

Her er loftet, der forener akustik, ventilation og design

Nu kan du få de prisvindende Troldtekt designløsninger i kombination med Troldtekt ventilation. Resultatet er energieffektiv ventilation, god akustik og et karakterfuldt design – samlet i ét loft, hvor installationerne er skjult.

Vi tilbringer op til 90 procent af vores tid indenfor, og indeklimaet har stor betydning for, hvordan vi har det. Det kan gå ud over helbred, produktivitet og indlæring, hvis CO2-niveauet er for højt, hvis der er for varmt, hvis det støjer og runger – eller hvis de æstetiske rammer er uinspirerende.

Når du kombinerer Troldtekt ventilation med Troldtekt designløsninger, løser du en række udfordringer. Du får ét loft, som:

  • effektivt absorberer lyd og sikrer god akustik
  • fungerer som indblæsningsflade for frisk luft
  • er mere energieffektivt end konventionel ventilation
  • har alle installationerne til ventilation skjult oven over loftet
  • er dokumenteret fri for skadelige indholdsstoffer
  • udgør et elegant og markant designelement.

Troldtekt ventilation har gennem to årtier vist sit værd i blandt andet skoler, domiciler og konferencecentre. Men det er nyt, at du kan kombinere ventilationen med et udvalg af Troldtekt designløsninger, der har vundet både en ICONIC Award 2019 og en German Design Award 2020.

Blandt mulighederne er for eksempel Troldtekt® line, der har langsgående spor i overfladen.

Jævn indblæsning uden støj og træk

Ventilationssystemet er i praksis opbygget af aktive og passive Troldtekt akustikplader, der tilsammen udgør loftfladen i rummet. Luften strømmer fra et trykkammer over loftet ned igennem de aktive plader, mens de passive plader har forseglet mineraluld på bagsiden, så luften ikke trænger igennem.

Fordi den samlede flade til indblæsning er væsentligt større end i de fleste traditionelle ventilationssystemer med ventilationskanaler, får du en langt mere jævn indblæsning uden støj og træk. Den jævne indblæsning ved lav hastighed sikrer også et lavere energiforbrug til ventilatordriften.

Det er både de aktive og passive plader, som nu kan fås i en række varianter fra Troldtekt designserien. Du kan dermed skabe dine egne mønstre og rytmer i designet – og du kan variere og skalere de enkelte design.

Læs mere om Troldtekt designløsninger som ventilationsloft

Se inspirerende projekter med Troldtekt ventilation

Hent inspirationsmagasinet, og oplev blandt andet nyopførte uddannelsessteder, en gennemrenoveret idrætshøjskole, store, lyse konferencelokaler og et bæredygtigt kontorhus.

> Download inspirationsmagasinet

Sponsoreret indhold i samarbejde med Troldtekt

Flere artikler
Fra lokale løsninger til skalervare forretningsmodeller
Fra lokale løsninger til skalerbare forretningsmodeller