WE BUILD DENMARK

WE BUILD DENMARK vil accelerere udviklingen af bæredygtige løsninger

Markedet for bæredygtige og digitale løsninger til bygge- og anlægssektoren er i rivende udvikling – både i Danmark og internationalt. De virksomheder, som formår at være på forkant med den udvikling, står overfor et stort forretningspotentiale. Det er WE BUILD DENMARK’s mission at hjælpe virksomheder med at udnytte det potentiale.  

Virksomheder, der har en ambition om at udvikle deres forretning, er årsagen til, at WE BUILD DENMARK er sat i verden.  

– Udviklingen i branchen går stærkt og kravene til bæredygtighed og digitalisering skærpes konstant. Det er svært at være på forkant med den udvikling, hvis man skal gøre det helt alene. Derfor er videndeling, partnerskaber og fælles fodslag nogle af nøgleelementerne for en udvikling, der skal løfte hele bygge- og anlægsbranchen, siger Christina Melvang, der er Administrerende Direktør i WE BUILD DENMARK. 

Metode til forretningsudvikling 

WE BUILD DENMARK arbejder med forretningsudvikling ud fra en specifik tilgang og metode. Dette, fordi branchens virksomheder har forskellige forudsætninger for at udvikle sig, og det derfor er nødvendigt at udvikle dem med udgangspunkt i deres individuelle behov og ønsker.   

Først og fremmest handler det om, at virksomhederne skal have den fornødne viden om de nye markeder, den nye teknologi og de øvrige udviklingsagendaer, som præger branchen i disse år. Derefter skal det sikres, at virksomheden har de rette kompetencer for at kunne implementere den nye viden i virksomhedens strategi og arbejde. Klyngens klare målsætning er, at strategien skal udmønte sig i praksis gennem fx videns- eller innovationssamarbejder, der kan resultere i nye produkter og services, således at nye forretningsmuligheder opstår for den enkelte virksomhed. Slutteligt er det klyngens hensigt at nye forretningsmuligheder, produkter eller services skal skaleres – både i den enkelte virksomhed og i branchen generelt.   

Stor opbakning fra branchen

Den 1. januar 2021 åbnede WE BUILD DENMARK dørene som ny klyngeoperatør for bygge- og anlægsbranchens virksomheder. Der har været stor interesse for at blive en del af fællesskabet, og det skaber en sundt forventningspres, mener Christina Melvang.  

– Vi er enormt glade for den opbakning, som landets virksomheder har vist os. Ca. 300 virksomheder har meldt sig ind i WE BUILD DENMARK, så nu er det så vores opgave at skabe noget værdi sammen med vores medlemmer, og det glæder vi os helt vildt til. 

Læs mere om WE BUILD DENMARK på webuilddenmark.dk 

Sponsoreret indhold i samarbejde med WE BUILD DENMARK

Flere artikler
Loftet der forener akustik og ventilation
Her er loftet, der forener akustik, ventilation og design