Vi får brug for mere certificeret rødgran

Ved Troldtekts fabrik i den vestjyske by Troldhede ligger der stakke af træstammer, så langt øjet rækker. Når træet er afbarket og tørret i seks måneder, indgår det som råvare i de originale Troldtekt akustikplader. Til produktionen anvendes udelukkende certificeret træ.

Kunder kan selv vælge, om deres Troldtekt akustikplader skal være PEFC™- eller FSC®-certificeret (FSC®C115450). På den måde imødekommer Troldtekt den stigende efterspørgsel fra byggeriet på bæredygtigt træ. Det giver ekstra plus i CO2-regnskabet, at træet kommer fra lokale skove, så det ikke skal fragtes med lastbiler over store afstande.

– Med certificeringerne har vi dokumentation for, at skovdriften tager hensyn til for eksempel biodiversitet. Men hvis vi og resten af industrien også om 10-15 år skal producere i Danmark, skal vi have endnu bedre adgang til at købe dansk rødgran fra certificerede skove, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

Han ærgrer sig over, at der fra politisk hold er mere fokus på at minimere andelen af nåletræ til fordel for andre træarter. Det ene behøver nemlig ikke udelukke det andet, når blot skovene er certificeret. Og der bør være plads til både flere vilde naturområder og certificerede plantager med produktionstræ, mener Peer Leth.

Læs mere om de certificerede Troldtekt akustikplader her.

description

 

Flere artikler
Gammelt håndværk med respekt for naturen