Bæredygtige frontløbere skal frem i lyset

13. juni 2019
13. juni 2019 Emmilie Hansen

Klimadagsorden har aldrig været mere aktuel. Det samme kan man sige om byggebranchens rolle i den grønne omstilling. Og nu kan du være med til at synliggøre dem der går forrest i bæredygtighedens tegn – og indstille din favorit til Det Bæredygtige Element 2019.
 
Building Green og InnoBYG sætter igen i år fokus på en ildsjæl og et produkt, når Det Bæredygtige Element 2019 uddeles fra Main Stage på Building Green i Forum den 30.-31. oktober. Og bæredygtighed er højt på dagsorden – både i byggebranchen og i samfundet, hvor netop klimaet og den grønne omstilling har fået stor opmærksomhed, ikke mindst i den netop overståede valgkamp.
 

Byggebranchen går forrest

I byggebranchen er bæredygtighed og grøn omstilling ikke nye begreber, men det bliver de ikke mindre aktuelle af, ifølge Marianne Meyer Jakobsen, netværksleder i InnoBYG.

– Bæredygtighed er kommet for at blive og bygge- og anlægsbranchen spiller en central rolle i Danmarks grønne omstilling og kampen for klimaet. Måske netop i år er opmærksomheden omkring Det Bæredygtige Element endnu mere nødvendig end før – for vi har brug for de gode eksempler, både ildsjælene og produkterne, hvis vi skal lykkes med at accelerere den grønne omstilling, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Hun bakkes op af Sarah Elhauge fra Building Green:

– På Building Green går vi forrest med den bæredygtige dagsorden. Det er her du kan møde alle dem, der hver dag arbejder for en bæredygtig dansk byggebranche. Så det er kun naturligt, at vi igen i år uddeler Det Bæredygtige Element, til den ildsjæl og det produkt, der fortjener det mest – for prisen er ikke blevet mindre relevant, nærmest tværtimod, siger Sarah Elhauge.
 

Produktprisen åben for alle

Det er en yderst kompetent fagjury, som vurderer de mange indstillinger til prisen – og som noget nyt i år kan man indstille alle relevante produkter til Produktprisen – og det er således ikke sikkert, at prisen går til en udstiller på Building Green.

– I år har vi valgt at åbne produktkategorien, så man kan indstille alle relevante produkter. Det er ikke alle virksomheder, som har mulighed for at deltage som udstiller på Building Green, og vi vil ikke udelukke et godt produkt fra at vinde kategorien, blot fordi de ikke er udstillere, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Det Bæredygtige Element uddeles på Main Stage på Building Green den 30. oktober 2019. De to priser – en personpris og en produktpris – uddeles til hhv. en særlig person og et nyskabende produkt, som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse. I 2018 var det Professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet, der løb med Personprisen, mens vinderen af Produktprisen var Fischer Lightings cirkulære designerlampe. De to prismodtagere herfra var Lars Elmvang og Enlai Hooi.
 

Vil du vide mere? Kontakt:

Marianne Meyer Jakobsen, netværksleder i InnoBYG, mamj@teknologisk.dk, 7220 1179
Sarah Elhauge, arrangør af Building Green, se@buildinggreen.eu , 41951407
 
OM PRISEN

Det Bæredygtige Element blev uddelt første gang på Building Green i Forum, i 2014. I 2016 blev der første gang uddelt to priser, hhv. en personpris og en produktpris. I 2019 uddeler Building Green og InnoBYG to priser – en personpris til en ildsjæl, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, og en produktpris til et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt. Det er muligt at indstille til begge priser frem til 2. oktober 2019 kl. 12. Herefter offentliggøres 3 nominerede i hver kategori og vinderne udpeges på Building Green, Main Stage, den 30. oktober 2019, kl. 14.15.
 
Indstillinger sker online via www.innobyg.dk
Læs mere om Building Green i Forum her.
 
Tidligere vindere:

2018
Personprisen: Professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet
Produktprisen: Fischer Lightings cirkulære designerlampe, modtaget af Lars Elmvang og Enlai Hooi.
 
2017
Personprisen: Delt mellem Anders Lendager, Lendager Group og Kasper Guldager, GXN
Produktprisen: KALK for deres REN Maling, modtaget af Rasmus Jørgensen, direktør og stifter.
 
2016
Personprisen: Andelssamfundet Hjortshøj, repræsenteret ved Erling Deigaard
Produktprisen: Horn Group for Ventilationsvinduet, modtaget af Poul Horn, grundlægger
 
2015
Det Bæredygtige Element blev vundet af Logik & Co. repræsenteret ved Balder Johansen, daglig leder.
 
2014
Det Bæredygtige Element blev vundet af Gamle Mursten, repræsenteret ved Claus Juul Nielsen, ejer og direktør.
 
Juryen 2019 består af:

Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering
Lasse Lind, GXN
Lone Feifer, Velux
Niels Bjørn, URBAN
Tina Saaby Madsen, TinaSaaby.com

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse udsendt af InnoBYG den 12. juni 2019.