PUR-sektionen er igen med på Building Green for at fortælle om højeffektiv og bæredygtig isolering

30. oktober 2018
30. oktober 2018 Emmilie Hansen
PUR-sektionen er på Building Green repræsenteret ved medlemsvirksomheder, der står klar til at fortælle om materialets lave lambda-værdier og lave CO2 emission.

Plastindustriens PUR-sektion er igen med, når det går løs med Building Green-messen, som foregår den 31.oktober – 1. november i Forum på Frederiksberg.

PUR-sektionen vil primært have fokus på at fortælle om de byggetekniske fordele ved at anvende polyurethan- eller polyisocyanurat- (PUR/PIR) isolering. De forskellige produkter bliver brugt i byggeriet udformet som isoleringsplader, isoleringsblokke, sandwichpaneler og som isloerende kerne i bærende byggeelementer.

En af fordelene ved at repræsentere materialet i fællesskab er at messedeltagerne kan få svar på næsten alt vedrørende celleplast-isolering – som polyurethan- eller polyisocyanurat- (PUR/PIR) isoleringen også kaldes – ved at besøge en enkelt stand bemandet med branchens specialister.

Rasmus Grusgaard, der er sekretær for PUR-sektionen, forventer, at der også i år vil være stor interesse for at få mere information om plastmaterialernes egenskaber med fokus på bæredygtighed og høj isoleringsevne:

– Alle former for isolering kan være med til at forberede bygningers energieffektivitet og at reducere CO2-udledningen. PUR/PIR gør det bare med et meget højt energimæssigt effektivitetsniveau, og det er særligt interessant i forhold til de skærpede energikrav i BR20. Derfor tror jeg, at vi kommer til at opleve en stigende interesse for at vide mere om celleplastisolering i byggeriet fremover.

Det vil også være muligt at få et faktaark på dansk med yderligere information om de nye miljøvaredeklerationer.

Faktaarket beskriver bl.a., hvordan LCA-studier viser, at den absolut vigtigste livscyklusfase for isoleringsprodukter er brugsfasen. En PUR/PIR isoleringsplade kan således i løbet af dens levetid spare mere end 135 gange den energi, der er blevet brugt til at fremstille den.

Plastindustriens PUR-sektion er at finde på stand nr. 49, og på messen vil der bl.a. være virksomhedsrepræsentanter fra DC-System Insulation A/S, Kingspan Insulation A/S, Covestro A/S, og Tinby Skumplast A/S, IKO, DOW, Panelbyg og BASF.

Plastindustriens PUR-sektion
Sektionens medlemsvirksomheder spænder fra mindre, lokale virksomheder til store globale aktører samt råvare- og maskinleverandører.

Den europæiske organisation PU Europe er også samarbejdspartner i forhold til PUR-sektionens messedeltagelse.

Læs mere om PUR-isolering:

PUR-isolering giver store gevinster i byggeriet

Kontaktoplysninger:

• Rasmus Grusgaard, PUR-sektionen (sekretær) – 2689 3028 / rg@plast.dk

• Lars Friis Farsøe, Plastindustrien (kommunikationsrådgiver) – 4233 2811 / lff@plast.dk