Fra idé til forretning med BLOXHUBs nye koncept på Building Green i Aarhus

26. januar 2017
26. januar 2017 Emmilie Hansen

Building Green Aarhus bliver ramme for lanceringen af Sunset Labs – et nyt dansk koncept, der skal hjælpe virksomheder gennem forhindringer og videre ud på markedet.

Står din virksomhed midt i en udfordring, der er svær at overvinde? Eller vil du blot høre eksperternes dom over din innovative løsning?

Den 29.- 30. marts på Building Green i Aarhus kan besøgende som de første opleve Sunset Labs Live, når 12 virksomheder pitcher deres udfordringer eller idéer over for et ekspertpanel og får gode råd til den videre forretningsudvikling og markedsmodning.
Efterfølgende bliver Sunset Labs et fast tilbud i vækst og -innovationshubben BLOXHUB til virksomheder, der arbejder med bæredygtig byudvikling.

Pitch gav anledning til konkrete aftaler
Idéen om at give virksomheder mulighed for at få afprøvet deres bæredygtige løsninger og forretningsidéer opstod på Building Green i København sidste år i et samarbejde mellem BLOXHUB og Smith Innovation, hvor pitch-formatet var en del af aktiviteterne i Building Greens innovationsområde, Building Innovation.

Virksomheden Byland var blandt de virksomheder, der pitchede et forretningskoncept over for ekspertpanelet og fik konkret input til at introducere et nyt produkt på markedet:

”Vi fik sparring fra en række kompetente folk, som vi måske ellers ikke ville have mulighed for at komme i dialog med. Det gav os helt konkrete input og gode kontakter at arbejde videre med. Faktisk gav det os så meget, at vi har valgt at pitche igen på Building Innovation i Aarhus”, siger partner Lars Hartmann fra Byland, der designer og sælger bæredygtigt byrumsinventar i form af plantekasser, der kombinerer natur, socialt liv og regnvandshåndtering.

Sunset Lab bliver et fast tilbud i BLOXHUB
I år har BLOXHUB altså valgt at gå et skridt videre med konceptet og lancere Sunset Labs, som efterfølgende bliver et fast tilbud i BLOXHUB. Tilbuddet bliver målrettet virksomheder, som arbejder med bæredygtig byudvikling gennem innovation inden for arkitektur, design, byggeri og digitalisering:

”Formatet passer rigtig godt til BLOXHUB, som dybest set er sat i verden for at dele viden og hjælpe virksomheder til at styrke deres idéer og produkter gennem sparring og netværk. Derfor glæder vi os til at føje Sunset Labs til listen over faste BLOXHUB-aktiviteter, som er omhyggeligt designet til at støtte virksomheder i at udnytte deres fulde potentiale og øge mulighederne for salg og eksport”, siger Hub Director Torben Klitgaard, BLOXHUB.

Et bredt ekspertpanel
På Building Green i Aarhus vil ekspertpanelet blandt andet bestå af: Lone Feifer, Programdirektør i Velux, Søren Faebo Larsen, Udviklingschef i Altan.dk, Niko Grünfeld, Medstifter af Alternativet og Politisk Udviklingskonsulent, Ninette Alto, Afdelingschef for bæredygtighed i MT Højgaard, Signe Kromann-Rasmussen, Fuldmægtig i Miljøstyrelsen, Ulrik Branner, Direktør i GenieBelt og Lennie Clausen, Programchef i Realdania.

Der vil være to daglige pitch-sessions på Building Greens Building Innovation område hhv. d. 29. og 30. marts, hvor de besøgende har mulighed at opleve både virksomhedernes præsentation og eksperternes feedback og på den måde selv blive inspireret og klogere på, hvordan man kommer fra idé til forretning.

Når Sunset Labs fra april kommer til at køre som fast format i BLOXHUB, vil eksperterne primært være repræsentanter fra det store netværk af virksomheder, organisationer, vidensinstitutioner, kommuner, myndigheder m.fl., der er tilknyttet BLOXHUB.

Sunset Labs bliver et åbent tilbud for alle BLOXHUB-medlemmer.

FAKTA

Om BLOXHUB
BLOXHUB er en forening og et co-working space, der består af virksomheder, organisationer og forskere, som arbejder med bæredygtig byudvikling. BLOXHUB’s arrangementer og programmer er nøje designet til at støtte virksomheder i at udnytte deres fulde potentiale og øge mulighederne for salg og eksport.

 

KONTAKT
For yderligere information kontakt: Kristine Barenholdt Bruun, Chief Commercial Officer, tlf. 2081 3695, kbb@bloxhub.org

,