Bæredygtige ekskursioner

13. oktober 2016
13. oktober 2016 Anne

I forbindelse med Building Green i Forum, arrangerer partner Dansk Byplanlaboratorium to ekskursioner til bæredygtige byrum i København.

2. november: Klimakvarter Østerbro er Københavns første klimatilpassede bydel.

Visionen er, at gøre kvarteret til Københavns grønneste brokvarter og samtidig klæde området på til at modstå de store regnmængder, vi har oplevet ved de seneste års skybrud. Det sker i tæt samarbejde med en masse aktører – og beboere – i området.
Klimakvarteret er et udstillingssted for klimaløsninger, hvor man udvikler de metoder og den ekspertise, der skal i brug, når resten af København skal fremtidssikres mod kraftigere regn og skybrud.

På denne første ekskursion er der mulighed for at opleve nogle af Klimakvarterets bæredygtige byrum i 1:1. Vi skal både høre om visionerne bag klimakvarteret og se nogle af de pladser og gårde, som er realiseret. Vi skal blandt andet besøge Tåsinge plads og taglandbruget Østergro.

Læs mere om klimakvarteret

Ekskursionen har start kl. 10 og slut kl. 12.30 ved Forum.
Sted: Østerbro, København d. 2. november
Pris: 495 kr.
Tilmeldingsfrist: 28.10.2016
Tilmelding: Bæredygtige byrum i Klimakvarter Østerbro

3. november: Nordhavnen

Visionen for udviklingen af Nordhavn er, at det skal være fremtidens bæredygtige bydel i København. Det handler om både miljømæssig ansvarlighed, men også om værdiskabelse og social diversitet. Udviklingen kommer til at strække sig over flere årtier, men nogle steder er den allerede i fuld gang.

På denne ekskursion er der mulighed for at opleve nogle af Nordhavns bæredygtige byrum i 1:1. By og Havn viser rundt og vi hører om både de store linjer og de enkelte byrum i Århusgadekvarteret. Vi skal blandt andet besøge ”Konditaget”, som er et helt nyt aktivt byrum på toppen af et P-hus.

Læs mere om Nordhavn her.

Ekskursionen har start kl. 9.00 og slut kl. 11.30 ved Forum.
Sted: Nordhavn, København
Dato: 03. November 2016
Pris: 495 kr.
Tilmeldingsfrist:  28-10-2016
Tilmelding: Bæredygtige byrum i Nordhavn