Building Innovation

10. oktober 2016
10. oktober 2016 Anne

Som noget nyt kan byggeriets virksomheder samt entreprenante ildsjæle, iværksættere og innovatører for første gang få afprøvet deres bæredygtige løsninger og forretningsideer på Building Green.

Når Building Green den 2.-3. november slår dørene op til dette års event for bæredygtige og energieffektive løsninger til byggeriet, bliver det med et nyt stort område dedikeret til innovation.

Området, som går under navnet Building Innovation, er udviklet i et samarbejde mellem Building Green, innovations- og væksthubben BbloxHub og Smith Innovation.

– Building Innovation bliver et levende og aktiverende område, hvor de besøgende kan opleve en miniudgave af de aktiviteter, rådgivningstilbud og netværksmuligheder, der tilbydes i BloxHub for at bidrage til en bæredygtig, global urbanisering gennem innovation inden for arkitektur, design og byggeri, fortæller salgs- og marketingchef Sarah Elhauge fra Building Green.

Løvens grønne hule
Building Innovation byder bl.a. på et helt nyt koncept i form af en pitch-platform. Som en slags ”løvens grønne hule” inviteres virksomheder samt entreprenante ildsjæle, iværksættere og innovatører til at pitche deres bæredygtige forretningsidéer og nye løsninger live over for et mentorpanel.

Panelet, som består af en række eksperter inden for innovation og bæredygtighed, leverer i samme forbindelse deres umiddelbare sparring og feedback i forhold til den videre udvikling.

I panelet sidder bl.a. forfatter og bæredygtighedsekspert Signe Wenneberg, stifter af Lendager Group Anders Lendager, bæredygtighedschef hos NCC Vibeke Grube Larsen, programme director hos Velux Lone Feifer samt udviklingschef hos Altan.dk Søren Faebo Larsen.

Bæredygtig matchmaking
Et andet omdrejningspunkt for Building Innovation bliver lanceringen af et nyt rådgivningstilbud.

Med Match! kan vækst- og udviklingsorienterede virksomheder samt iværksættere inden for byggeri, design, arkitektur mv. således få en hjælpende hånd i forhold til at udvikle og kommercialisere deres løsninger til det danske og internationale marked.

Det sker bl.a. via matchmaking-møder, hvor man kan blive klogere på, hvordan Match kan etablere forbindelse til eksterne kompetencer og ressourcer til gavn for den videre udvikling. Det kan eks. være ved at matche virksomheden med den rette person, organisation eller et vidensmiljø, som kan bidrage med ny viden, finansiering eller forretningsudvikling.

Udstillingsvindue for nye løsninger
Building Innovation vil desuden udgøre et udstillingsvindue for innovative og bæredygtige løsninger, der enten er på markedet eller under udvikling, og som kan inspirere til, hvordan innovation kan drives inden for nye ydelser, processer, forretning og salg.

– Building Green har haft stor succes med at etablere et levende og tværfagligt forum for aktører inden for byggeri, arkitektur og byudvikling. Den ramme passer utroligt godt til Match og BloxHub og gør Building Green til en oplagt platform til at sætte innovation på dagsordenen, konkluderer Mie Wittenburg, der er specialkonsulent i Smith Innovation og projektleder ved Match.

, , , ,