Oplev den mexicanske stjernearkitekt Tatiana Bilbao på Building Green Aarhus
Tatiana Bilbao. Foto: Luis Gervan

Den mexicanske stjernearkitekt Tatiana Bilbao kommer til Aarhus

Building Green løfter i dag sløret for den første hovedtaler til Building Green Aarhus den 15. & 16. juni: Tatiana Bilbao, arkitekt og grundlægger af Tatiana Bilbao ESTUDIO. Tatiana Bilbao er blandt andet kendt for projekter i Mexico, Kina, Frankrig, USA og Guatemala.

Tatiana Bilbao er en prisbelønnet arkitekt, og hun har blandt andet modtaget Berliner Kunstpreis i 2012 og Architizer’s Impact Award i 2017. I 2004 grundlagde hun tegnestuen Tatiana Bilbao ESTUDIO. Tatiana Bilbao er meget interesseret i social bæredygtighed og forholdet mellem arkitektur og det omkringliggende landskab. Hun står blandt andet bag projekter som den botaniske have i Culiacán, en pilgrimsrute i Jalisco, et forskningscenter ved Cortezhavet og en prototype på et socialt boligbyggeri, der blev udstillet ved Chicago Architecture Biennial i 2015.

Tatiana Bilbao har også udstillet på Louisiana som en del af serien Arkitekturens Værksteder, hvor fokus var på toneangivende arkitekter, der arbejder med bæredygtig og socialt bevidst arkitektur. Du kan opleve den prisvindende mexicanske arkitekt på Central Stage i Centralværkstedet, hvor hun vil inspirere med en tale om ‘The City of Care’.

Den botaniske have i Culiacán

Tatiana Bilbao: den botaniske have i Cualican
Konceptuelle kollager af Culiacan Botanical Garden, Tatiana Bilbao ESTUDIO

I det nordvestlige Mexico, 80 km fra Stillehavet, ligger byen Culiacán. I mere end 30 år har deres botaniske have været kendt for sin samling af tropisk fauna med mere end 750 arter. Parken består af kunst fra 35 forskellige kunstnere, og Tatianas Bilbaos tegnestue har udarbejdet en masterplan med det formål at integrere landskabet og kunsten. Udgangspunktet var grene fra et af træerne i parken, og planen bestod også af kulturelle områder, undervisningsfaciliteter, laboratorier, drivhuse og administrationsbygninger.

Oplev den prisbelønnede arkitekt på Building Green Aarhus til juni!

Tilmeld dig gratis her

Læs mere om Building Green Aarhus her

Flere artikler
Mærk stemningen fra Building Green i København.
Mærk stemningen fra Building Green i København