Digitale Løsninger

– Af PropTech Denmark + Building Green

På Building Green København den 2.-3. november kan du besøge en specialudstilling med fokus på digitale løsninger. Her kan du møde en lang række af de mange fremadstormende startups, som spirer frem inden for bygge- og ejendomsbranchen og som tilbyder helt nye og innovative løsninger, der bidrager til at gøre byggeprocesser, bygninger og bygningsdrift mere bæredygtig og effektiv.

På udstillingen får du et indblik i de store muligheder nye teknologier og digitale løsninger giver aktører inden for bygge- og ejendomsbranchen og blive præsenteret for konkrete løsninger der allerede er på markedet og klar til at blive anvendt.

Udstillingen er et samarbejde mellem Building Green og PropTech Denmark – en organisation, der arbejder for at fremme digital transformation, innovation og bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen.

Udstillingen er støttet af Boligfonden Kuben:

“Byggebranchen har taget de første skridt mod en digitalisering. Men vi har behov for at blive endnu mere datadrevne, hvis vi skal udvikle byggeriet i en mere produktiv, sundere og mere bæredygtig retning. Derfor støtter vi Proptech området på Building Green. Området giver de digitale iværksættere mulighed for at møde de etablerede virksomheder i byggebranchen og fortælle om deres banebrydende ideer.” – Sidse Buch, direktør, Boligfonden Kuben.

Du finder specialudstillingen på balkonen i Forum, og herunder kan du se de virksomheder, som du kan møde i udstillingen.

Aguardio

In general about Aguardio’s IoT-sensor solutions for bathrooms & toilets:

 • Digitalize bathrooms in minutes!
 • Install yourself = DIY
 • Directly online via mobile phone networks (NB-IoT / LTE-M)
 • Data for optimizing operations and buildings, e.g. cleaning and how many bathrooms needed.
 • Immediate effect on saving water & energy: 65-75% of a humans daily water consumption is in the bathroom
 • Winner of significant sustainability awards

Biodry

Biodry bekæmper opstigende fugt i grundmurede bygninger med ny teknologi

Hos Biodry arbejder vi med rådgivning og ny teknologi til fugtbekæmpelse for at bevare vores ældre bygningsarv på en bæredygtig måde til gavn for kommende generationer.

Fordelene ved at anvende Biodry løsningen fremfor de konventionelle metoder som omfangsdræn og indskæring af plader er, at installationen er non-invasiv, gennemføres på ca. 3 timer og enheden kræver ikke strøm. Effekten dokumenteres via kontrolmålinger efter tørre-veje metoden efter 6, 12 og 18 mdr.

MinEjendom

MinEjendom – alt om ejendommen ét sted
MinEjendom er en simpel platform til at udarbejde vedligeholdelsesplaner, som gør dig effektiv og sparer dig tid i driften af dine ejendomme. Tilføj samtidig vores beboerapp og kom tættere på dine lejere med nem kommunikation og rettidigt vedligehold.

 • Få overblik over vedligeholdet på tværs af din ejendomsportefølje
 • Undgå unødvendige udgifter til vedligehold
 • Du får gladere lejere. Det er god forretning.

Ubiqisense

Hos Ubiqisense har vi skabt en løsning med egne occupancy- og footfall-sensorer og en tilhørende cloud-platform som giver detaljerede og præcise indsigter i, hvordan mennesker bruger og interagerer med kontorer med henblik på at reducere energiforbruget og at tilpasse rammerne til brugernes behov. Den indsigt, vores løsning giver, kan hjælpe med at træffe datadrevne beslutninger til at reducere energiforbrug og dermed CO2-udslip uden at gå på kompromis med brugernes behov og velbefindende. Vores løsning er også skabt til at blive integreret direkte med bygningsstyringssystemet, således at energibesparelser i real-tid kan realiseres. Der er ikke nogen grund til, at ventilationen kører på fuld styrke i et 20-personers mødelokale, når det er kun brugt af 4 personer.

CHAOS

No other player in the market combines data about people, economies, and cities like CHAOS does. CHAOS is a location intelligence platform that provides urban forecasts. It reveals new opportunities that lead to improved operations, new approaches to marketing and engagement, and enhanced decision making. Unlike visualising tools and data platforms, CHAOS applies innovative technologies (AI, machine learning) to location data that empower holistic planning, prediction, and problem solving for urbanisation challenges. By utilizing holistic data, we help our customers understand how different factors affect one another, which in turn improves an area’s social sustainability (maintaining low housing-price-to-income ratios, reducing segregation by balancing demographic groups).

Enyday

Med Enydays smarte løsning kan I blive belønnet for jeres bæredygtige adfærd. Enyday tilbyder en all-in-one digital platform med tilhørende app til drift af energifællesskaber i bygninger med fælles solceller. Brug strøm, når det er grønnest, køb strøm fra elnettet, når det er billigst og spar penge. Som del af et energifællesskab får I bl.a. adgang til:

 • Oversigt over individuel og kollektiv eldata for alle tilknyttede beboere og bygninger.
 • Indsigt i elpriser og mulighed for at følge med i om elprisen er lav eller høj.
 • Automatisk el forbrugsregnskab ud fra elprisen, time-for-time.
 • Integration til gængse bolig administrationssystemer og meget mere

Wise Home

Sæt flueben ved forbrugsregnskaber med vores fuldautomatiske services, og opnå datadrevet indsigt i ejendom, adfærd og mulighed for energi- og ressourceoptimering. Dét giver værdi til dine ejendomme. Datadrevne ejendomme og realtid dataudveksling giver ejendomsejerne indsigt og mulighed for at træffe omkostningseffektive og bæredygtige beslutninger for deres ejendommes fremtid. Ved dataindsigt i forbrug af ressourcer i ejendomme kan den samlede CO2- udledning i alle faser af energiforsyningskæden reduceres. Wise Home faciliterer og muliggør et åbent økosystem med dataudveksling i realtid mellem andre tjenester, hvilket i sidste ende understøtter mere intelligens og automatisering i bygningen.

Climaid

CLIMAID Insight er en løsning til bygningsejere og boligselskaber der på baggrund af temperatur og luftfugtighedsmålinger løbende analyserer og beregner risikoen for at der udvikles skimmelsvamp i en bolig samt laver en beregningsbaseret vurdering af ventilationsniveauet. De stigende energipriser vil friste mange til at sænke temperaturen i dele af bygningen hvilket vi gerne vil være med til at promovere, men det skal gøres rigtigt. At forlænge en bygningslevetid fra 50 til 80 år vil reducere det samlede CO2 aftryk med 50%. CLIMAID Home kan hjælpe boligforeningen og beboerne med at optimere energiforbruget uden at det går udover bygningens levetid eller beboernes komfort.