Vejen mod Absolut Bæredygtighed
Er de bedste år bag os? Dagen, hvor vi har opbrugt jordens ressourcer, rykker desværre længere og længere frem i kalenderen – Planetens ressourcer er begrænsede, men det er vores muligheder heldigvis ikke!
CO2-aftryk og LCA-beregninger er byggebranchens sprog og målestok, når vi taler bæredygtigt byggeri. Vi måler relativt og sammenligner ofte LCA-beregninger og CO2-aftryk mellem forskellige bygninger og deres materialer. Politisk og strukturelt er disse parametre blevet vejen til at opnå mere bæredygtighed og vores klimamål i 2030 og 2050.
Men bæredygtighed er meget mere end CO2 aftryk. Det handler om biodiversitet, luftforurening, overforbrug, økonomisk ulighed og vandforbrug. Vi er nødt til at begynde at se på de planetære grænser for vores planet. Derfor SKAL vi hæve ambitionerne igen og finde ud af, hvordan vi arbejder hen imod ”Absolut Bæredygtighed”.
Hvordan opnår vi Absolut Bæredygtighed?
‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ er årets tema på Building Green København dem 2.-3. november. Du bliver klogere på, hvorfor vi er nødt til at handle nu, og hvorfor det er så vigtigt, at vi ændrer diskursen omkring bæredygtighed og får den til at handle om planetens bæreevne og det faktum, at alle mennesker skal kunne få opfyldt deres behov. Du kan høre om Absolut Bæredygtighed som et nødvendigt begreb at få ind i samtalerne, da det er presserende, at vi fremover kun gør brug af løsninger i byggeri og arkitektur, som ikke skader planeten, atmosfæren og menneskeheden unødigt.
Gennem debatter og keynotes kan du være med til at undersøge og diskutere, hvilke materialer der optager færrest af klodens ressourcer, hvordan digitale løsninger kan være en del af løsningen, hvorfor samarbejde på tværs af værdikæden er nødvendigt, hvordan vores lovgivning skal understøtte vejen mod Absolut Bæredygtighed igennem opdateringer og tilpasninger til det, der er nødt til at blive vores nye virkelighed.
Lad os sammen vende udviklingen og lade de kommende år være de bedste. Tilmeld dig gratis nu
Open Call
Vi er i fuld gang med at lave et virkelig spændende program med temaet ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’, hvor vi tager udgangspunkt i donut-modellen, og derfor berører vi mange forskellige emner. Byd endelig ind med dine ideer til emner, talere og debatter. Hvad er det vigtigste at blive klogere på inden for Absolut Bæredygtighed? Hvilke projekter vil du gerne høre mere om? Og hvem vil du allerhelst blive inspireret af?
Send en mail med dine ideer til Danielle Søndergaard på ds@buildinggreen.eu
Udvalgte talerinterviews fra 2021
Reusing an existing rail line to construct a park in the sky
“With the High Line we discovered that reusing an existing rail line to construct a park in the sky delivered much needed green space to a barren part of the city, as well as a new way of seeing the city and a new form of wonder shared by all. Adaptive reuse is a guaranteed way to instill delight into any project simply by transferring the site’s known properties into the unknown.” Læs et interview med Charles Renfro, partner, Diller Scofidio + Renfro.
Vi skal leve et liv, hvor vi ejer mindre og har adgang til mere
“Jeg synes i øvrigt, at det er meget sigende, at temaet for årets Building Green er: “alt er forbundet”. Ja, det er da selvindlysende, fristes man til at sige. Det svarer lidt til, at man på landets førende fysik konference har temaet: “tyngdeloven findes”. Byggebranchen har greenwashet så grundigt, og ignoreret naturen så længe, at noget så banalt kan fremstilles fremsynet.” Læs et interview med Frederik Noltenius Busck, medstifter og direktør, CPH Village.
Blå byudvikling – hvordan opnår vi nye symbioser mellem land og vand?
“En stor udfordring har været at vi tidligere har set bæredygtighed og gode investeringer som hinandens modsætninger. Heldigvis ser vi det ikke længere sådan, nu er de nærmest hinandens forudsætninger; den gode investering er en bæredygtig investering. Og det er en kæmpe mulighed for os som branche.” Læs et interview med Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, Pension Danmark.
Der findes ikke et entydigt svar på bæredygtighed
“Bæredygtigt byggeri har mange udfordringer, der dybest set bunder i økonomien. Bæredygtige løsninger er ofte dyrere, hvilket gør, at de i sidste ende bliver fravalgt. […] Det er dog altafgørende, at bæredygtighed ikke blot ses som en positiv addition til et projekt. Jeg mener, at det er på tide at flytte debatten, så ’bæredygtighed’ går fra at være en positiv tilføjelse til en nødvendighed. ” Læs et interview med Haris Hasanbegovic, arkitekt hos Sleth og vinder af Arkitektforeningens prisopgave Udsyn.
Med en innovativ tankegang kan vi gøre op med det monotone byggeri
“Bæredygtighed i byggebranchen er oftest drevet og handler om byggematerialer, der hvor CO2 aftrykket også ligger. Men der er behov for at fokusere på flere bundlinjer og give plads til et mere nuanceret blik på bæredygtighed. Dette kan gøres ved at udfordre det standardiserede boligmarked f.eks. igennem alternative boformer, deleløsninger, liveability og generelt social bæredygtighed. ” Læs et interview med Sandra Schumann, projektleder ved Musicon-sektretariatet, Selvbyg i Musicon.
Bliv inspireret af bæredygtige løsninger til byggeriet
Building Green er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og du kan opleve en stor udstilling, hvor du kan se det nyeste inden for bæredygtigt byggeri. Over 150 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet. Du kan blandt andet opleve certificeringer, tag- og facadeløsninger, solceller, træmaterialer, moduler, isolering, tegl, akustikløsninger, ventilationsvinduer, belysning og meget andet.
Netværk om bæredygtigt byggeri sammen med byggebranchen
På Building Green mødes alle parter i byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at sætte skub i bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet erfaringsudveksle og netværke med arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Forum i København. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab, der vil arbejde for at accelerere bæredygtigt byggeri og arkitektur.
5 gode grunde til at deltage på Building Green København
– Oplev et stærkt line-up med over 130 danske og internationale talere på 5 scener
– Se det nyeste inden for bæredygtige løsninger fra 160 udstillere
– Lær om emner som cirkulær økonomi, bynatur, samarbejder og CO2-udledninger
– Få sat fokus på innovation på den nye Innovation Stage og området Start Up + Meet Up
– Netværk med 8000 fagfolk fra byggebranchen
Praktiske informationer
Billet og tilmelding
Det er gratis at deltage i Building Green København. Du henter din gratis billet her og fremviser den i døren.
Venue
Eventen afholdes i Forum København
Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg
Åbningstider
Onsdag den 2. november: 9.00-17.00
Torsdag den 3. november: 9.00-17.00
Coronaforholdsregler
Der er ikke længere restriktioner ved events i Danmark, men vi holder os løbende opdateret på sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er god plads til alle i Forum, og vi sørger for tilgængelig håndsprit.
Vi opfordrer alle besøgende og udstillere til at:
- Holde god håndhygiejne – vask og afsprit hænder ofte
- Hoste eller nyse i ærmet
- Begrænse fysisk kontakt – undgå håndtryk, kram og fysisk berøring
- Blive hjemme og blive testet ved symptomer på COVID-19
Studerende på Building Green
Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer:
For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.
Har du spørgsmål vedrørende ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte os på info@buildinggreen.eu eller 35253545