DK | EN

Alt er forbundet

Som mennesker er vi alle forbundet med hinanden, naturen og klimaet – også på tværs af landegrænser. Men langt hen ad vejen er vi afkoblet fra denne forbundethed. Vores overforbrug stemmer ikke overens med vores planets ressourcer og begrænsninger, og vores udfordringer med klimaforandringer og biodiversitetskrisen er komplekse. Disse udfordringer gælder også byggebranchen, som fortsat udleder meget CO2 og bruger mange ressourcer. Men det er også her vi kan gøre en stor forskel.

På Building Green København den 3.-4. november får du sat fokus på temaet ’Alt er forbundet’. Du bliver klogere på materialer og hvordan vi bruger dem mere fornuftigt, hvordan vi bliver bedre til at samarbejde, hvordan vi hjælper naturen og hvordan vi mindsker CO2-udledninger fra byggebranchen. Alt sammen så vi sammen kan få forståelse for, at alt er forbundet – som en hjælp til at træffe de rette beslutninger og arbejde for en mere bæredygtig byggebranche.

Vær med til at nuancere debatten om bæredygtigt byggeri! Tilmeld dig gratis nu

2 dage

5 scener

130 talere

150 udstillere

Stort line-up og mange aktiviteter

Over 2 dage kan du opleve et omfattende program med store danske og internationale talere og spændende debatter, der giver dig deres perspektiv på, hvordan vi for alvor kan løfte bæredygtigt byggeri. Under temaet ‘Alt er forbundet’ får du den nyeste viden om bæredygtigt byggeri, og du kommer i dybden med cirkulær økonomi, bynatur, samarbejder og CO2-udledninger. I år er der også ekstra fokus på SMV’er og håndværkere. 

Udvalgte talere

ThomasRau-350x300

Thomas Rau

Founder and director, RAU

Charles-Renfro-350x300

Charles Renfro

Partner, DILLER SCOFIDIO + RENFRO

UrsulaVonDerLeyen-350x300jpg

Ursula von der Leyen

President of the European Commission

FlemmingRafn-350x300

Flemming Rafn Thomsen

Medstifter, Tredje Natur

StevenHoll-350x300

Steven Holl

Founder, Steven Holl Architects

LoneWiggers-350x300

Lone Wiggers

Partner, C.F. Møller

KaareDybvad-Bek-350x300

Kaare Dybvad Bek

Indenrigs- og boligminister

LisaFinley1_350x300

Lisa Finlay

Partner & Group Leader, Heatherwick Studio

AnnemetteBoye_350x300

Anne Mette Boye

Stadsarkitekt, Aarhus Kommune

Sinus-Lynge-350x300

Sinus Lynge

Partner, EFFEKT

TinaSaaby_350x300

Tina Saaby

Stadsarkitekt. Gladsaxe Kommune

Jeba_350x300

Pil Bachmann & Elisabeth Jerichau Nissen

Grundlæggere, Jeba Arkitekter

BrittaStenholt_ny350x300

Britta Korre Stenholt

CEO, STARK Danmark

Kasper-Guldager350x300

Kasper Guldager Jensen

Medstifter, Home.earth

AndersLendager_350x300

Anders Lendager

Indehaver, Lendager Group

Michael-h-nielsen-350x300

Michael H. Nielsen

Tidligere underdirektør, DI

Vær med på en masse nye aktiviteter

Der er mange nye aktiviteter og områder med inspiration til bæredygtigt byggeri på Building Green. Du kan for eksempel blive inspireret af innovative start up-virksomheder på det nye område Start Up + Meet Up og den nye Innovation Stage. Du kan også tage forbi forbi området Tech Match Innovation Arena og se nye løsninger bliver showcaset eller blive inspireret af arkitektstuderende fra Det Kongelige Akademi. Eller blive klogere på, hvordan håndværkere kan byggemere bæredygtigt på området Bæredygtighed i praksis… og meget mere!

Udvalgte talerinterviews

Reusing an existing rail line to construct a park in the sky

“With the High Line we discovered that reusing an existing rail line to construct a park in the sky delivered much needed green space to a barren part of the city, as well as a new way of seeing the city and a new form of wonder shared by all. Adaptive reuse is a guaranteed way to instill delight into any project simply by transferring the site’s known properties into the unknown.” Læs et interview med Charles Renfro, partner, Diller Scofidio + Renfro.

Vi skal leve et liv, hvor vi ejer mindre og har adgang til mere

“Jeg synes i øvrigt, at det er meget sigende, at temaet for årets Building Green er: “alt er forbundet”. Ja, det er da selvindlysende, fristes man til at sige. Det svarer lidt til, at man på landets førende fysik konference har temaet: “tyngdeloven findes”. Byggebranchen har greenwashet så grundigt, og ignoreret naturen så længe, at noget så banalt kan fremstilles fremsynet.” Læs et interview med Frederik Noltenius Busck, medstifter og direktør, CPH Village.

Blå byudvikling – hvordan opnår vi nye symbioser mellem land og vand?

“En stor udfordring har været at vi tidligere har set bæredygtighed og gode investeringer som hinandens modsætninger. Heldigvis ser vi det ikke længere sådan, nu er de nærmest hinandens forudsætninger; den gode investering er en bæredygtig investering. Og det er en kæmpe mulighed for os som branche.” Læs et interview med Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, Pension Danmark.

Der findes ikke et entydigt svar på bæredygtighed

“Bæredygtigt byggeri har mange udfordringer, der dybest set bunder i økonomien. Bæredygtige løsninger er ofte dyrere, hvilket gør, at de i sidste ende bliver fravalgt. […] Det er dog altafgørende, at bæredygtighed ikke blot ses som en positiv addition til et projekt. Jeg mener, at det er på tide at flytte debatten, så ’bæredygtighed’ går fra at være en positiv tilføjelse til en nødvendighed. ” Læs et interview med Haris Hasanbegovic, arkitekt hos Sleth og vinder af Arkitektforeningens prisopgave Udsyn.

Med en innovativ tankegang kan vi gøre op med det monotone byggeri

“Bæredygtighed i byggebranchen er oftest drevet og handler om byggematerialer, der hvor CO2 aftrykket også ligger. Men der er behov for at fokusere på flere bundlinjer og give plads til et mere nuanceret blik på bæredygtighed. Dette kan gøres ved at udfordre det standardiserede boligmarked f.eks. igennem alternative boformer, deleløsninger, liveability og generelt social bæredygtighed.  ” Læs et interview med Sandra Schumann, projektleder ved Musicon-sektretariatet, Selvbyg i Musicon.

Bliv inspireret af bæredygtige løsninger til byggeriet

Building Green er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og du kan opleve en stor udstilling, hvor du kan se det nyeste inden for bæredygtigt byggeri. Over 150 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet. Du kan blandt andet opleve certificeringer, tag- og facadeløsninger, solceller, træmaterialer, moduler, isolering, tegl, akustikløsninger, ventilationsvinduer, belysning og meget andet.

Bliv inspireret med bæredygtige produkter til byggeriet

Netværk om bæredygtigt byggeri sammen med byggebranchen

På Building Green mødes alle parter i byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at sætte skub i bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet erfaringsudveksle og netværke med arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Forum i København. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab, der vil arbejde for at accelerere bæredygtigt byggeri og arkitektur.

Tilmeld dig gratis og få inspiration og netværk

Vil du være sikker på at modtage nyheder og blive inviteret til events?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev

nyhedsbrev

Sæt kryds i kalenderen

28. & 29. oktober 2020

Begge dage åbent fra 09.00-17.00

Vi ses i

Forum Copenhagen

Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frb

Videnspartnere

Partnere

partners

5 gode grunde til at deltage på Building Green København

– Oplev et stærkt line-up med over 130 danske og internationale talere på 5 scener
– Se det nyeste inden for bæredygtige løsninger fra 160 udstillere
– Lær om emner som cirkulær økonomi, bynatur, samarbejder og CO2-udledninger
– Få sat fokus på innovation på den nye Innovation Stage og området Start Up + Meet Up
– Netværk med 8000 fagfolk fra byggebranchen

Praktiske informationer

Billet og tilmelding
Det er gratis at deltage i Building Green København. Du henter din gratis billet her og fremviser den i døren.

Venue
Eventen afholdes i Forum København
Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg

Åbningstider
Onsdag den 3. november: 9.00-17.00
Torsdag den 4. november: 9.00-17.00

Coronaforholdsregler
Vi følger naturligvis altid sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og vi tager alle de gældende forholdsregler og overholder eventuelle restriktioner. Læs mere om konferencer og coronaforholdsregler her.