DK | EN

Vejen mod Absolut Bæredygtighed

Er de bedste år bag os? Dagen, hvor vi har opbrugt jordens ressourcer, rykker desværre længere og længere frem i kalenderen – Planetens ressourcer er begrænsede, men det er vores muligheder heldigvis ikke!

CO2-aftryk og LCA-beregninger er byggebranchens sprog og målestok, når vi taler bæredygtigt byggeri. Vi måler relativt og sammenligner ofte LCA-beregninger og CO2-aftryk mellem forskellige bygninger og deres materialer. Politisk og strukturelt er disse parametre blevet vejen til at opnå mere bæredygtighed og vores klimamål i 2030 og 2050.

Men bæredygtighed er meget mere end CO2 aftryk. Det handler om biodiversitet, luftforurening, overforbrug, økonomisk ulighed og vandforbrug. Vi er nødt til at begynde at se på de planetære grænser for vores planet. Derfor SKAL vi hæve ambitionerne igen og finde ud af, hvordan vi arbejder hen imod ”Absolut Bæredygtighed”.

Hvordan opnår vi Absolut Bæredygtighed?

‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ er årets tema på Building Green København dem 2.-3. november. Du bliver klogere på, hvorfor vi er nødt til at handle nu, og hvorfor det er så vigtigt, at vi ændrer diskursen omkring bæredygtighed og får den til at handle om planetens bæreevne og det faktum, at alle mennesker skal kunne få opfyldt deres behov. Du kan høre om Absolut Bæredygtighed som et nødvendigt begreb at få ind i samtalerne, da det er presserende, at vi fremover kun gør brug af løsninger i byggeri og arkitektur, som ikke skader planeten, atmosfæren og menneskeheden unødigt.

Gennem debatter og keynotes kan du være med til at undersøge og diskutere, hvilke materialer der optager færrest af klodens ressourcer, hvordan digitale løsninger kan være en del af løsningen, hvorfor samarbejde på tværs af værdikæden er nødvendigt, hvordan vores lovgivning skal understøtte vejen mod Absolut Bæredygtighed igennem opdateringer og tilpasninger til det, der er nødt til at blive vores nye virkelighed.

Lad os sammen vende udviklingen og lade de kommende år være de bedste. Tilmeld dig gratis nu

2 dage

5 scener

130 talere

150 udstillere

Open Call

Vi er i fuld gang med at lave et virkelig spændende program med temaet ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’, hvor vi tager udgangspunkt i donut-modellen, og derfor berører vi mange forskellige emner. Byd endelig ind med dine ideer til emner, talere og debatter. Hvad er det vigtigste at blive klogere på inden for Absolut Bæredygtighed? Hvilke projekter vil du gerne høre mere om? Og hvem vil du allerhelst blive inspireret af?

Send en mail med dine ideer til Danielle Søndergaard på ds@buildinggreen.eu

Bæredygtigt byggeri i fokus

Over 2 dage kan du opleve et omfattende program med store danske og internationale talere og spændende debatter, der giver dig deres perspektiv på, hvordan vi for alvor kan hæve ambitionen for bæredygtigt byggeri. Under temaet ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ får du den inspiration og indsigt i arbejdet med bæredygtigt byggeri, og du kommer i dybden med emner som cirkulær økonomi, biodiversitet, transformation og det nødvendige samarbejde på tværs.

Tidligere talere på Building Green

KNThomas-Rau-cp-Juliette-Polak---Fleur-Koning-Anne-SH

Thomas Rau

Founder and director, RAU

KNChrisPrecht_02-copy2

Chris Precht

Founder, Studio Precht

KN-DortheMandrup

Dorte Mandrup

Grundlægger & kreativ direktør, Dorte Mandrup Arkitekter

KNMichael-Green_high-res-sh

Michael Green

Principal & Architect, Michael Green Architecture

KNMichael-Braungart-(3,7MB)-SH

Prof. Dr. Michael Braungart

Scientific Director, EPEA International Umweltforschung, Cradle to Cradle

KN-DanstubbergardIkke-navngivet-1

Dan Stubbergaard

Architect & Founder, Cobe

KNAndrew-Waugh-SH-rgb

Andrew Waugh

Partner & Founder, Waught Thistleton Architects

KNMette-Skjold-Building-Green-København-2018

Mette Skjold

Partner & administrerende direktør, SLA

KNJan-Gehl-sh

Jan Gehl

Professor emeritus & medstifter, Gehl Architects

KNSigne-Kongebro

Signe Kongebro

Global Design Director, Urbanism and Landscape/Partner, Henning Larsen Architects

KNMette-Tony_SH_til-web

Mette Tony

Founding Partner, Praksis Arkitekter

KNJulien-De-Smedt-by-Frederic-Guerdin

Julien De Smedt

Founder & Director, JDS/Julien De Smedt Architects

KNWolfgang-Frei-optimeret

Wolfgang Frey

Architect & Chairman, Frey Group

KN-Kasper-Guldager

Kasper Guldager Jørgensen

Medejer & stifter, 3XN/GXN

Charles-Renfro-350x300

Charles Renfro

Partner, DILLER SCOFIDIO + RENFRO

KNKim-Herforthfotokredit-Lasse-Martinussen,-DSC_5847_highres-SH

Kim Herforth Nielsen

Grundlægger, partner og kreativ direktør, 3XN

KNDavid-Zahle-fra-website-sh-high-res

David Zahle

Partner, BIG

KNLendager-Anders-sh

Anders Lendager

Arkitekt, grundlægger & CEO, Lendager Group

KNConnie_Hedegaard-2011-web

Connie Hedegaard

Tidligere EU-kommissær og minister i Danmark

KNPressefoto-Steven-Cantor-SH

Steven Cantor

Landscape Architect & CEO, ZinCo Denmark

KNTineHegli

Tine Hegli

Senior Architect March, Snøhetta

KNJason-Roberts-grayscale

Jason Roberts

Originator, Better Block Project

KNFlemming-Rafn-SH

Flemming Rafn Thomsen

Founding Partner, Tredje Natur

KNEllen-van-Loon-04-cropped-BW--OMA---Frans-Strous

Ellen van Loon

OMA Partner

KNChris-trott-beskåret-sh

Chris Trott

Partner & Sustainability Manager, Foster+Partners

StevenHoll-350x300

Steven Holl

Founder, Steven Holl Architects

KNGR-High-Res-photo

Gianluca Racana

Director, Zaha Hadid

AnneSkare-350x300

Anne Skare

Chief Futurist, Universal Futurist

UrsulaVonDerLeyen-350x300jpg

Ursula von der Leyen

President of the European Commission

KNKristian-skovbakke-sh-web

Kristian Skovbakke Villadsen

Partner and Director, Gehl Architects

Sinus-Lynge-350x300

Sinus Lynge

Partner, EFFEKT

KNMarthaLewis

Martha Lewis

Head of Materials & Architect, Henning Larsen Architects

Udvalgte talerinterviews fra 2021

Reusing an existing rail line to construct a park in the sky

“With the High Line we discovered that reusing an existing rail line to construct a park in the sky delivered much needed green space to a barren part of the city, as well as a new way of seeing the city and a new form of wonder shared by all. Adaptive reuse is a guaranteed way to instill delight into any project simply by transferring the site’s known properties into the unknown.” Læs et interview med Charles Renfro, partner, Diller Scofidio + Renfro.

Vi skal leve et liv, hvor vi ejer mindre og har adgang til mere

“Jeg synes i øvrigt, at det er meget sigende, at temaet for årets Building Green er: “alt er forbundet”. Ja, det er da selvindlysende, fristes man til at sige. Det svarer lidt til, at man på landets førende fysik konference har temaet: “tyngdeloven findes”. Byggebranchen har greenwashet så grundigt, og ignoreret naturen så længe, at noget så banalt kan fremstilles fremsynet.” Læs et interview med Frederik Noltenius Busck, medstifter og direktør, CPH Village.

Blå byudvikling – hvordan opnår vi nye symbioser mellem land og vand?

“En stor udfordring har været at vi tidligere har set bæredygtighed og gode investeringer som hinandens modsætninger. Heldigvis ser vi det ikke længere sådan, nu er de nærmest hinandens forudsætninger; den gode investering er en bæredygtig investering. Og det er en kæmpe mulighed for os som branche.” Læs et interview med Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, Pension Danmark.

Der findes ikke et entydigt svar på bæredygtighed

“Bæredygtigt byggeri har mange udfordringer, der dybest set bunder i økonomien. Bæredygtige løsninger er ofte dyrere, hvilket gør, at de i sidste ende bliver fravalgt. […] Det er dog altafgørende, at bæredygtighed ikke blot ses som en positiv addition til et projekt. Jeg mener, at det er på tide at flytte debatten, så ’bæredygtighed’ går fra at være en positiv tilføjelse til en nødvendighed. ” Læs et interview med Haris Hasanbegovic, arkitekt hos Sleth og vinder af Arkitektforeningens prisopgave Udsyn.

Med en innovativ tankegang kan vi gøre op med det monotone byggeri

“Bæredygtighed i byggebranchen er oftest drevet og handler om byggematerialer, der hvor CO2 aftrykket også ligger. Men der er behov for at fokusere på flere bundlinjer og give plads til et mere nuanceret blik på bæredygtighed. Dette kan gøres ved at udfordre det standardiserede boligmarked f.eks. igennem alternative boformer, deleløsninger, liveability og generelt social bæredygtighed.  ” Læs et interview med Sandra Schumann, projektleder ved Musicon-sektretariatet, Selvbyg i Musicon.

Bliv inspireret af bæredygtige løsninger til byggeriet

Building Green er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og du kan opleve en stor udstilling, hvor du kan se det nyeste inden for bæredygtigt byggeri. Over 150 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet. Du kan blandt andet opleve certificeringer, tag- og facadeløsninger, solceller, træmaterialer, moduler, isolering, tegl, akustikløsninger, ventilationsvinduer, belysning og meget andet.

Bliv inspireret med bæredygtige produkter til byggeriet

Netværk om bæredygtigt byggeri sammen med byggebranchen

På Building Green mødes alle parter i byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at sætte skub i bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet erfaringsudveksle og netværke med arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Forum i København. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab, der vil arbejde for at accelerere bæredygtigt byggeri og arkitektur.

Tilmeld dig gratis og få inspiration og netværk

Sæt kryds i kalenderen

28. & 29. oktober 2020

Begge dage åbent fra 09.00-17.00

Vi ses i

Forum Copenhagen

Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frb

Videnspartnere

partners

5 gode grunde til at deltage på Building Green København

– Oplev et stærkt line-up med over 130 danske og internationale talere på 5 scener
– Se det nyeste inden for bæredygtige løsninger fra 160 udstillere
– Lær om emner som cirkulær økonomi, bynatur, samarbejder og CO2-udledninger
– Få sat fokus på innovation på den nye Innovation Stage og området Start Up + Meet Up
– Netværk med 8000 fagfolk fra byggebranchen

Praktiske informationer

Billet og tilmelding
Det er gratis at deltage i Building Green København. Du henter din gratis billet her og fremviser den i døren.

Venue
Eventen afholdes i Forum København
Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg

Åbningstider
Onsdag den 2. november: 9.00-17.00
Torsdag den 3. november: 9.00-17.00

Coronaforholdsregler
Der er ikke længere restriktioner ved events i Danmark, men vi holder os løbende opdateret på sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er god plads til alle i Forum, og vi sørger for tilgængelig håndsprit.
Vi opfordrer alle besøgende og udstillere til at:

  • Holde god håndhygiejne – vask og afsprit hænder ofte
  • Hoste eller nyse i ærmet
  • Begrænse fysisk kontakt – undgå håndtryk, kram og fysisk berøring
  • Blive hjemme og blive testet ved symptomer på COVID-19

Læs mere om events og coronaforholdsregler her.

Studerende på Building Green
Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer:
For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.

Har du spørgsmål vedrørende ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte os på info@buildinggreen.eu eller 35253545