DK | EN

‘BEYOND THE ROADMAP’ PÅ NORDENS STØRSTE EVENT om bæredygtighed i byggeriet

Vil du vide, hvordan en byggebranche ser ud, når den lever op til Parisaftalen og klimavidenskaben, og når de nuværende reduktionsmål er nået? Så deltag gratis sammen med 9.000 andre fagfolk fra branchen på Building Green København den 30. og 31. oktober.

Årets tema, ‘BEYOND THE ROADMAP’, udspringer af initiativet Reduction Roadmap, som arbejder for en lovgivning, der understøtter klimavidenskaben og indfører strengere krav til byggeriet for at reducere CO2-udledningen. Flere end 630 organisationer fra den danske byggebranche har allerede i fællesskab tilsluttet sig og underskrevet forslaget.

På Building Green København hylder vi med årets tema mobiliseringen, der allerede har fundet sted og ser på hvordan branchen ser ud for enden af ’roadmappet’. Hvad betyder et nyt bygningsreglement for fremtidens byggeri? Må vi stadig bygge nyt? Hvordan får vi finansiering til at følge med? Og hvilken rolle spiller cirkularitet?

Vi udfordrer dig til at komme og være med på Building Green København i Forum, så vi kan besvare og sætte fokus på de komplekse spørgsmål. Vi lover dig inspirerende og tankevækkende debatter og oplæg fra internationale og danske eksperter, ny viden og værktøjer og et hav af netværksmuligheder.

Skal du være med til at besvare de komplekse spørgsmål og sætte skub i branchen?

0

Dage

0

Scener

000

Talere

000

Udstillere

SKAB STÆRKE FUNDAMENTER FOR MERE BÆREDYGTIGE PARTNERSKABER

På Building Green København bliver du en del af et levende og dynamisk fagligt fællesskab på 9.000 fagfolk, hvor vi netværker og deler erfaringer om bæredygtighed i byggeri.

Du kan møde ligesindede med interesse for bæredygtighed fra alle hjørner af byggebranchen – fra innovative arkitekter og ambitiøse bygherrer til kreative byplanlæggere og praktiske entreprenører. Sammen kan vi accelerere den bæredygtige omstilling og forme fremtidens byggeri.

MOMENTUM FOR FORANDRING: BYGGERIETS ROLLE I KLIMAKAMPEN

Byggebranchen står for cirka 40 % af verdens samlede CO2-udledninger, og det har aldrig været vigtigere og mere aktuelt end nu at se på byggeprocessen i en helhedsorienteret retning.

Der er lige nu momentum for at sætte skub i den bæredygtige omstilling af byggebranchen, da politikerne forhandler bygningsreglementet for 2025. På Building Green København blive du klogere på, hvordan vi kan bygge inden for de planetære grænser, og hvordan du kan gå sammen med andre branchefolk om en mere klimavenlig byggeindustri.

SE, RØR OG LÆR: MØD 170 UDSTILLERE PÅ FORKANT MED UDVIKLINGEN

Forestil dig at træde ind i en hal og blive inspireret af 170+ udstillere, der alle står klar til at præsentere dig for nye produkter, løsninger og bæredygtige tiltag til byggeriet. Udstillingen i Forum spænder bredt mellem alt fra tag- og facadeløsninger til solceller og træmaterialer.

Udnyt muligheden og deltag gratis, så du kan være på forkant med udviklingen.

AKTUELLE TEMAER 2024

KLIMAVIDENSKABEN & LOVGIVNING

Klimavidenskaben sender en klar besked; byggeriet vil i fremtiden ændre sig radikalt, enten gennem ved planlagte ændringer eller på grund af klimakatastrofer og tab af biodiversitet. Vi rejser spørgsmålene i fællesskab:

 • Hvordan kan vi sikre, at politiske ambitioner og planer understøtter klimavidenskaben?
 • Hvordan kan vi bruge eksisterende strukturer i branchen til konstruktivt at deltage i debatten om branchens fremtidige retning?
 • Hvad er alternativet til Reduction Roadmap, når ikke alle i branchen er enige om projektets initiativer?

REGENERATIV ARKITEKTUR & BYGGERI

Byggeriet har alt for længe overset en vigtig faktor i design-, projekterings- og byggeprocesser, og selvom der er mange interessenter og interesser, har vi stadig ikke besvaret de essentielle spørgsmål om byggeri på planetens præmisser. Vi finder nogle af svarene på spørgsmålene:

 • Hvordan kan vi bygge og udvikle med materialer, som planeten ville godkende, hvis den var en del af projektgruppen?
 • Hvordan kan vi mindske brugen og udvindingen af nye materialer og i stedet blive bedre til at udnytte den eksisterende bygningsmasse, så vi undgår at drive rovdrift på kriseramte økosystemer?

ADFÆRD & MOBILISERING

Reduction Roadmap har vist os, at der er en betydelig appetit på både bevægelse og forandring inden for byggebranchen. Denne mobilisering bør vi både hylde og udfordre for at opnå konkrete resultater og ændringer i branchen. Sammen søger vi svar på spørgsmålene:

 • Hvordan ændrer man adfærd hos både mennesker og i industrien?
 • Hvad kan vi lære af psykologien bag store folkebevægelser for at skabe den nødvendige forandring i en sektor, hvor ”plejer” ofte sidder for bordenden?

ØKONOMI & INVESTERINGER

Den nødvendige omstilling kræver ifølge flere ’grøn vækst’. I virkeligheden bør vi måske begynde at kigge ud over vækstparadigmet og finde bedre mål og ambitioner. Vi undersøger sammen spørgsmålene:

 • Hvordan kan en cirkulær økonomi være vejen frem, og er det blot et af de nødvendige greb?
 • Hvordan kan vi omstrukturere incitamenter og investeringer til at støtte projekter, der gavner planeten, forbedrer velbefindende og fremmer biodiversitet frem for kun økonomisk afkast?

Er du mere nysgerrig på årets fire undertemaer?

Bliv klogere på temaet BEYOND THE ROADMAP og de 4 undertemaer denne artikelserie.

BEYOND THE ROADMAP: Klimavidenskab & Lovgivning

Steffen Maagard & Rasmus Søgaard | Artelia

“Lovgivning spiller en helt central og afgørende rolle i den grønne omstilling af byggebranchen. Frivillige ordninger som for eksempel den Frivillige Bæredygtighedsklasse eller DGNB er gode initiativer men utilstrækkelige til at løfte bredden for at vi kan nå vores klimamål.”

BEYOND THE ROADMAP: Økonomi & Investeringer

Mikkel Schlesinger, partner | CEBRA

“Begrebet ”grøn vækst” er et paradoks, fordi det endnu ikke lykkedes at afkoble vækst, større ressourceforbrug og overudnyttelse af naturen. Omvendt mener jeg ikke, det er realistisk, at vi frivilligt går ned i levestandard for at stoppe klima- og biodiversitetskrisen.”

BEYOND THE ROADMAP: Regenerativ byggeri

Sinus Lynge | EFFEKT

“Et byggestop betyder ikke afslutningen på byggebranchen eller byggeriet. Det skal ses som et skift væk fra ekstraktive og forurenende byggeprojekter hen mod transformation af den eksisterende bygningsmasse og som et incitement til hurtigst muligt at udvikle løsninger og marked, der fungerer på planetens præmisser.”

BEYOND THE ROADMAP: Adfærd og mobilisering

Dani Hill-Hansen & Kasper Reimer | EFFEKT

“Regardless of the political outcome, the Reduction Roadmap targets are omnipresent within the industry. We know where we need to go, and we believe together it is possible to get there, but we must continue to push. We must continue to challenge business-as-usual.”

5 GODE GRUNDE TIL AT DELTAGE

 • 5 scener med et stærkt line-up fra 130 danske og internationale talere
 • 170 udstillere, der præsenterer det nyeste inden for løsninger og bæredygtige tiltag
 • 9000+ ligesindede fagfolk fra byggebranchen, som er åbne for nye netværksforbindelser
 • 2 dage med 4 temaer inden for hovedtemaet BEYOND THE ROADMAP
 • 0 kr. for en billet, der gør dig rig på oplevelser, viden og netværk

VIDENSPARTNERE 2023

partners

PARTNERE & MEDIEPARTNERE 2023

BUILDING GREEN – DIN PLATFORM FOR NETVÆRK OG VIDEN

Building Green er et centralt knudepunkt for viden om bæredygtighed i byggeriet og netværk. Hvert år samler vi over 20.000 fagfolk til events og specialiserede konferencer som Build in Wood og Bæredygtige Transformation i Hamburg, Aarhus og København. Vi driver også en digital vidensplatform med alle vores events, nyheder, interviews, podcasts og artikler, som du kan besøge her.

network

PRAKTISKE INFORMATIONER

Billet og tilmelding

Det er gratis at deltage i
Building Green København

Dato

30. oktober 2024
31. oktober 2024

Åbningstider

Onsdag : 9.00 – 17.00
Torsdag : 9.00 – 17.00

Venue

Forum København
Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg

Har du spørgsmål vedrørende Building Green og Building Green København, er du meget velkommen til at kontakte os på
info@buildinggreen.eu eller 35 25 35 45
praktisk