Og de nominerede er…

25. oktober 2017 Emmilie Hansen

Vi har sammen med InnoBYG glædet os til i dag, hvor vi kan løfte sløret for hvem årets nominerede er til prisen ”Det Bæredygtige Element 2017”.

Igen i år er prisen delt op, således at både Produktprisen og Personprisen uddeles på Main Stage d. 1. november kl. 13.00. I alt er der kommet 39 indstillinger, der spænder bredt fra de mest garvede profiler i branchen og til en række nye innovative virksomheder.

De nominerede til “Det Bæredygtige Element: Personprisen” er:

Hanne Juel. Hanne Juel er en unik ildsjæl, der i flere år har arbejdet for at få Cirkulær Økonomi på banen i Danmark og helt op på ministerniveau.

Arkitekterne Kasper Guldager fra 3XN & Anders Lendager fra Lendager Group i fællesskab for deres utrættelige engagement for omstillingen til bæredygtigt byggeri og brugen af råstoffer, materialer og affald som ressource.

Thorbjørn Sørensen, Teknik- og miljødirektør i Middelfart Kommune, som arbejder vedvarende, inspirerende og ambitiøst for at fremme bæredygtigt byggeri.

De nominerede til “Det Bæredygtige Element: Produktprisen” er:

Firmaet Kalk for deres nye væg- og facademaling REN. Malingen er åndbar og helt fri for biocider, tungmetaller, blødgørere og toksiske komponenter, som indgår i de fleste malinger på det kommercielle og professionelle marked i dag.

Projektet Vandvejen, der er et unikt samarbejde mellem anlægsbranchen, vandbranchen og byrumsspecialister under det Realdania-støttede initiativ Klimaspring. Formålet bag Vandvejen er at gøre klimatilpasning synligt i gadebilledet, så regnvandet bliver en rekreativ ressource.

De præfabrikerede vægelementer EcoCococon fra Permabyg. Produktet bygger bro mellem sunde traditionelle materialer som halm, træ og ler, men på det moderne byggeris præmisser. Produktet er Cradle to Cradle certificeret.

Den kompetente fagjury består i år af:
Tina Saaby Madsen, stadsarkitekt i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning
Niels Bjørn, selvstændig byplanlægningsrådgiver og formand for tænketanken Urban
Signe Kongebro, partner og leder af afdelingen for bæredygtighed hos Henning Larsen Architects
Harpa Birgisdottir, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut
Kasper Lynge Jensen, Udviklingschef på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Lone Feifer, arkitekt MAA og programdirektør for bæredygtigt byggeri i vindueskoncernen VELUX.

InnoBYG og Building Green ønsker de nominerede stort tillykke og held og lykke til overrækkelsen på onsdag kl. 13 på Main Stage.