Prisvindende, ung arkitekt fra London indtager scenen – mød Joseph Halligan

22. januar 2020
22. januar 2020 Emmilie Hansen


Hvordan bygger vi til en bæredygtig fremtid? Hør om et særligt arbejdskollektiv i London, hvor flad struktur og samarbejde er opskriften på prisvindende projekter.
 
I London ligger et helt særligt tværfagligt arbejdskollektiv, der arbejder med arkitektur, design og kunst. Det hele startede i 2010, da 18 venner fra Cambridge University besluttede at gå sammen og skabe Cineroleum – en midlertidig biograf i en nedlagt tankstation i byen Clerkenwell i England. Det blev starten på det prisvindende Assemble.
 
Building Green i Aarhus den 25.-26. marts kan du møde Joseph Halligan, der er en af grundlæggerne af Assemble. Joseph Halligan vil tale om bæredygtighed i fremtiden og hvordan vi skaber en mere bæredygtig fremtid. Tilmeld dig gratis og hør mere om fremtidens bæredygtighed.
 

Flad struktur og samarbejde er opskriften på prisvindende projekter

Assembles nøgle til succes er deres kollektiv med en flad organisationsstruktur, der er baseret på samarbejde, og deres særlige blanding af arkitektur, design og kunst. Siden 2010 har Assemble skabt forskelligartede og prisvindende projekter, mens de har bibeholdt deres særlige demokratiske samarbejdsstruktur. Alle har for eksempel vetoret og de skiftes til at være i ledelsen, der går på tur hver 3. måned.
 
Den særlige struktur har givet Assemble en masse opmærksomhed, og ikke kun fordi det er utraditionelt, men også fordi det virker: I 2015 vandt de den britiske kunstpris Turner Prize – som de første arkitekter, som det første arbejdskollektiv og endda som de yngste nogensinde!
 
Til Building Green kan du høre Joseph Halligan præsentere det prisvindende kollektivs arbejde og hans syn på, hvordan vi bygger en mere bæredygtig fremtid. Deltag gratis og hør mere om London-kollektivet.
 
Du kan læse mere om Assemble her.
 

Det prisvindende Granby Four Streets og Granby Workshop


Assemble modtog Turner-prisen for deres fornyelse af Granby Four Streets i Liverpool. Støtte og engagement i lokalsamfundet er et meget centralt punkt i projektet, hvor beboerne i 20 år havde kæmpet for at redde deres rækkehuse fra nedrivning. Som en del af projektet skabte de også Granby Workshop, hvor der produceres keramik til arkitekturen i bydelen som for eksempel badeværelsesfliser og dørhåndtag. Hør den prisvindende Joseph Halligan til Building Green.