12. november 2019 Emmilie Hansen

Til Building Green i København den 30.-31. oktober var der 3 forskellige prisuddelinger, der hyldede bæredygtige frontløbere, betonideer og en særlig indsat for ligestilling i byggebranchen. Se alle vinderne her.

 

Det Bæredygtige Element

Building Green og InnoBYG sætter fokus på en ildsjæl og et produkt med prisen Det Bæredygtige Element 2019. De to priser – en personpris og en produktpris – uddeles til hhv. en særlig person og et nyskabende produkt, som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse.

I 2019 var vinderen af den eftertragtede Produktpris LCA Byg, mens Martha Lewis fra Henning Larsen Architects vandt Personprisen. Læs mere om vinderne her.

 

Arkils Hæderspris – for en særlig indsat for ligestilling i byggebranchen

Arkils Hæderspris er indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på at højne andelen af kvinder i bygge- og anlægsbranchen for at medvirke til byggeriets omstilling mod mere bæredygtighed. Prisen blev uddelt for første gang til Building Green 2019 og går til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at åbne branchen for flere kvinder.

Vinderen af Arkils Hæderspris 2019 blev Nana Holm Kristiansen, der er uddannet kloakmester og struktør og underviser på struktøruddannelserne på Learnmark Horsens. Siden Nana startede som faglærer er antallet af kvindelige struktørelever steget fra en til seks. Læs mere om Nana og se en video om hende her.

 

Bæredygtig beton – ny pris for arkitektstuderende

Institut for Bygningskunst og Teknologi, KADK, Arkitektskolen Aarhus og Dansk Beton i Dansk Byggeri satte fokus på beton og bæredygtighed på Building Green København 2019 med en debat på hovedscenen og præmieoverrækkelse i en konkurrence om bæredygtig beton for arkitektstuderende fra hele landet.

Vinderen blev Christian Minor Valentin for sit projekt med at fornye og forskønne ATP’s ejendom Ørkenfortet og samtidig bevare af en stor del af bygningens oprindelige konstruktion og stil. Læs mere om Christians og hans projekt her.