Fællesskabet sejrede til Building Green i sidste uge

7. november 2019
7. november 2019 Emmilie Hansen


Under temaet fællesskaber samlede Building Green endnu engang byggebranchen i Forum til netværk og inspiration til mere bæredygtigt byggeri og arkitektur. Hele 8033 tog del i vores bæredygtige fællesskab, og det er en stor fremgang i forhold til sidste års besøgstal.
 
Den konstant fyldte hovedscene og resten af Forum bevidnede det høje antal deltagere – og især til den garvede arkitekt Jan Gehl var der rift om siddepladserne og mange rækker med stående tilskuere.
 
Temaet fællesskaber viste sig at være en succes, og i løbet af de to dage summede Forum af innovation og erfaringsudveksling, og eventen levede fuldt ud op til vores forventningerne:

– Vi er glade for, at så mange besøgende tog del i vores tema fællesskaber, og at især andelen af arkitekter og bygherrer steg så meget i år. Det er vores indtryk, at der har været rigtige mange gode og vigtige dialoger i Forum, og vi er stolte af at facilitere en event, hvor samtlige relevante organisationer og foreninger bidrager til netværk og vidensdeling. Vi kan slet ikke vente med at gøre det igen i 2020, lyder det fra Sarah Elhauge, arrangør af Building Green.
 

Genbrugsmaterialer til udstilling og debat i helt nyt område

Oppe på balkonen kunne de mange besøgende for første gang gå på opdagelse i et helt nyt café- og dialogområde, der havde til formål at komme nogle af udfordringer ved genbrugsmaterialer til livs. I samarbejde mellem Lendager UP, Building Green og Realdania samlede området ’Fælles skabes bæredygtighed’ de forskellige repræsentanter i branchen. Området bestod både af en udstilling af upcyclede produkter og et lille sceneområde med talks og diskussioner, der selvfølgelig var bygget af genbrugsmaterialer.
 
Christian Wittrup fra Lendager UP er meget tilfreds og stolt af området:

– Det konstante flow af besøgende i området, de mange spørgsmål og de positivt overraskede syn på, hvor æstetisk smukt direkte genbrug og upcycling kan være retfærdiggjorde området mange gange. Jeg er især glad for den meget store opbakning, vi oplevede fra alle aldersgrupper og på tværs af alle led i værdikæden. Det lover godt for fremtiden, siger Christian Wittrup, Head of Commercial hos Lendager UP.
 

Stor interesse for de bæredygtige byggeløsninger

Den store tilslutning til den bæredygtige event kunne også mærkes i udstillerstandene. Over 150 nye og velkendte udstillere stod klar i Forum til at vise deres produkter frem til de fremmødte. Ifølge Christian Lyng fra trægrossisten Bergsten Timber, der udstillede til Building Green for første gang, har eventen båret frugt:

– Vi var på Building Green for at tale med arkitekter og ingeniører, og det har vi i den grad oplevet, at vi har kunnet på de her dage, både unge og gamle, så det er super positivt. Vi har fået mange møder i kalenderen og en masse visitkort i baglommerne.
 
Fællesskabet og den fælles interesse for at bygge mere bæredygtigt gik igen hos alle, der deltog i Forum, og det kunne Bergsten Timber også fornemme:

– Det er min opfattelse, at alle, der var til Building Green, stod sammen om, at vi skal have mere bæredygtighed i byggeriet, og det, synes jeg, er super fint at mødes om i fællesskab, slutter salgs- og projektkonsulent Christian Lyng.
 

Endnu mere Building Green i 2020

Det var niende gang, at Building Green slog dørene op i Forum i København, og til næste år kan vi fejre 10-års jubilæum, når vi vender tilbage i Forum til oktober. Eventen afholdes også i marts i Aarhus for fjerde gang, og i 2020 rykker vi for første gang sydpå med en afholdelse i Hamborg i juni og i München i oktober.