Her er de nominerede til Det Bæredygtige Element

14. oktober 2019
14. oktober 2019 Emmilie Hansen

Nomineringerne til Det Bæredygtige Element Personprisen og Produktprisen er fundet. Juryen har lagt vægt på at vise bredden i arbejdet med bæredygtighed og har valgt tre meget forskellige kandidater i hver kategori.
 
Som jury er det altid en lidt svær opgave at nå frem til, hvem der skal nomineres, fordi man meget let kommer til at sammenligne forskellige aspekter af bæredygtighed. Derfor har vi bevidst gået efter nomineringer, der viser bredden i arbejdet med bæredygtighed, siger jurymedlem Kasper Lynge.

Det Bæredygtige Element uddeles på Building Green onsdag den 30. oktober.
 
De tre nominerede til Produktprisen er: Skyen, LCA Byg og Næste Skur. Skyen er et læringsredskab, der måler indeklimaet i et klasseværelse og lyser rødt, når det er tid til at lufte ud. LCA Byg er et open source-redskab til at beregne et byggeris miljøprofil og ressourceforbrug. Sidste nominerede er virksomheden Næste skur, der bygger skure ud af genbrugstræ.

Vi havde en del klassiske produkter i puljen, men valgte at gå med bredden for at afspejle mangfoldigheden i arbejdet med bæredygtighed. Nomineringerne afspejler diversiteten på fornemste vis fra det klassiske produkt i Næste skur over læringsværktøjet Skyen til bæredygtighedsredskabet LCA Byg, siger jurymedlem Tina Saaby.
 

Bredt kandidatfelt til Personprisen

De nominerede til Personprisen er: Martha Lewis, Pelle Munch-Petersen og Harpa Birgisdottir. Martha Lewis er Head of Materials i Henning Larsen og har arbejdet for at fremme bæredygtighed i mere end 30 år. Pelle Munch-Petersen har udviklet byggeriets madpyramide som et led i sin ph.d. Pyramiden viser materialernes CO2-forbrug i fremstillingsprocessen. Sidste nominerede er forsker på Statens Byggeforsknings Institut Harpa Birgisdottir, der har udviklet LCA Byg, som også er nomineret til Produktprisen.
 
De nominerede har forskellige indgangsvinkler til arbejdet med bæredygtighed. Martha Lewis er arkitekten med passion for materialer, Pelle Munk Petersen har fået de studerende og forskningen involveret i udviklingen af pyramiden, mens Harpa Birgisdottir er ingeniøren, som dykker ned i beregningerne. Generelt viser årets nomineringer, at et større fokus på bæredygtighed kan skubbe nye forretninger i gang og skabe vækst. Bæredygtighed har et kæmpe kommercielt potentiale i byggeriet – og hvem ved? Måske venter der et vindmølleeventyr for nogle af virksomhederne, slutter Kasper Lynge.
 
Juryen består af: Tidligere stadsarkitekt i Københavns Kommune Tina Saaby, Udviklingschef på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Kasper Lynge, Programdirektør for Bæredygtigt Byggeri i Velux Lone Feifer, partner i 3XN Lasse Lind og urbanist Niels Bjørn fra bureauet Niels Bjørn.
 

Vær med til præmieoverrækkelsen af Det Bæredygtige Element

Det Bæredygtige Element overrækkes på Building Green onsdag den 30. oktober kl. 14.15. Tilmeld dig gratis her.