VEKSØ: Design og bæredygtige valg i byrummet

8. oktober 2019
8. oktober 2019 Emmilie Hansen


Sponsoreret indhold i samarbejde med VEKSØ | FOTO: DINELLJOHANSSON
 
Ved Stockholms centralstation omkranser den runde KLARA bænk et smukt lille træ i byrummet. KLARA er designet for VEKSØ af den anerkendte svenske stadsarkitekt DINELLJOHANSSON, og sætter allerede sit præg på flere pladser i det svenske bybillede.
 

Om valg af træ

Bæredygtighed handler blandt andet om valg af materialer. F.eks på Kebony Clear, som er valgt i Stockholm, er det muligt at sikre meget lave driftsomkostninger, da træet kræver et minimum af vedligehold. Klara-serien kan også bestilles i 100% FSC certificeret Mahogni.

Træ er som udgangspunkt et miljøvenligt materiale. I sammenligning med eksempelvis beton kræver træ fra naturens hånd ikke mange ressourcer at producere. Der er flere faktorer, der spiller ind, når man skal kigge på forskellen mellem nordisk dyrket træ og tropisk træ i forhold til miljøpåvirkningen.
 

Fokus på design og bæredygtige valg

VEKSØ er en førende virksomhed inden for design, fremstilling og salg af byrumsmøbler, cyklismeprodukter og belysning. I samarbejde med førende nordiske arkitekter har VEKSØ fokus på at forene bæredygtighed og smukt design.
 

KLARA – En elegant og moderne serie af bænke og plinte fra VEKSØ

KLARA serien er enkel og ren i designet med sæde og ryg i træ og et simpelt stålstel, med bred forkant som flot kontrast. Alt efter valg af farve og trætype optræder serien altid klassisk og elegant med de mørke træsorte som serien leveres i. Der er en selvfølgelighed i den stilrene konstruktion, som understreger Klaras moderne design.

”Klara är snäll. Klara anpassar sig till sin omgivning. Men Klara kan också ta för sig. Hon kan stå runt ett träd, hon kan stå på ett torg. Hon kan stå nästan varsomhelst utan att skämmas, utan att osäkert skrapa med foten och titta ner i marken. Klara finns i olika varianter. Men alltid i strumpor och smala ben. Och träribbor med rundad kant att sitta på.” ( Adam Lind – Arkitekt, Dinelljohansson )
 

Byrumsmøbler, cyklismeprodukter og belysning

Hos VEKSØ deler de alle den samme passion: at skabe byrum, hvor mennesker nyder at opholde sig.
Virksomheden beskæftiger ca. 120 medarbejdere og har produktion i Danmark, Sverige og Letland. Hovedsædet er beliggende i Kolding, og er repræsenteret i en række europæiske lande, herunder med salgskontorer i Sverige.
 

Mød VEKSØ på Building Green

Den 30.-31. oktober 2019 udstiller VEKSØ på Building Green, hvor du kan møde dem på stand nummer 30. Du kan høre mere om bæredygtighed og valg af træ, og så kan du nyde et hvil på KLARA bænken.