Tom Rossau: Design skal kunne stå distancen

29. september 2019
29. september 2019 Emmilie Hansen


Sponsoreret indhold i samarbejde med Tom Rossau A/S
 
På 19 år har designvirksomheden Tom Rossau A/S vokset sig fra en up-coming “enfant terrible” til at være blandt danske førende og internationalt anerkendte designvirksomheder inden for belysning. Igennem to årtier har Tom Rossau på fineste vis forenet sin kreative skabertrang med forretningsdrift. I dag lever Tom Rossaus vilde designidéer stadig i bedste velgående, men de tæmmes, trimmes og produceres nu med en stadig større markedsandel for øje af virksomhedens syv fuldtidsansatte.
 
I 2012 blev virksomheden Tom Rossau samlet under ét tag på Frederiksberg Allé 5. 700 m2 med Flagship Store, lager og produktion. I dag forhandles Tom Rossaus produkter i over 25 lande og eksporten udgør 65 % af virksomhedens omsætning. Alle virksomhedens produkter håndbygges på adressen af dygtige medarbejdere, og der anvendes fortrinsvis danske og europæiske materialer og underleverandører.
 

Designtilgang

Tom Rossaus designs beror på en proces, der handler om altid at udforske, altid at undersøge, altid at vove, altid at turde og ikke mindst at lege resultaterne frem. Tilgangen til designprocessen er at danne bro mellem kunsthåndværk og industri ved at teste og afprøve materialer fra én kontekst og implementere dem i belysningsverdenen. Produkterne bliver til ud fra det forhåndenværende materiales princip med et ønske om mindst mulig miljøbelastning. I designprocessen forvandles todimensionelt materiale til smukke skulpturelle lamper i tredimensionelle former.

Det tidløse og klassiske udtryk er ikke en ambition, men Tom Rossau har erfaring for, at lamperne med deres enkle design, kan tilpasse sig rummet. ”Der er i udgangspunktet ikke noget design, der er tidløst. Det vil altid være et produkt af sin tid, som afspejler sig i formgivning og materialevalg. Men der er design, som bærer en lethed og har en høj kvalitet og dermed bliver et holdbart produkt, som kan stå distancen i mange år,” fortæller Tom Rossau.

Netop designets lethed og potentiale for at tilpasse sig den rumlige arkitektur er årsagen til, at virksomheden i stadigt større omfang samarbejder med arkitekter og indretningsdesignere verden over. Tom Rossau erfarer, at “samarbejdet med arkitekter og designere er en særligt spændende opgave, som bekræfter, at tværfaglighed er vigtigt, når det drejer sig om at finde nye og bedre løsninger for byggerier, der peger langt ud i fremtiden – både i den store og lille skala.
 

Kollektion

Tom Rossaus kollektion består i dag af mere end 25 forskellige designs, med TR35 som sidste skud på stammen. Klassikerne TR5 og TR7 er stadig i kollektionen og laves i dag i forskellige materialer og farver. Læs mere på www.tomrossau.com.
 

Se Tom Rossaus lamper på Building Green

Building Green i Forum den 30.-31. oktober kan du se Tom Rossaus lamper lyse op i cafe-området.