Boligfonden Kuben gentager successen med iværksætterstand på Building Green

29. september 2019
29. september 2019 Emmilie Hansen

Boligfonden Kuben indtager for andet år i træk Building Green med sin gule stand. Her kan iværksættere kigge forbi til en snak om, hvordan de kan søge støtte fra fonden til at realisere innovative byggeidéer.

  • Fonde er ofte lukkede institutioner. Det kan være svært som ansøger at finde ud af, hvad man skal gøre for at få støtte. Den tendens vil vi gerne gøre op med. Derfor stiller Boligfonden Kuben op på Building Green for at møde de iværksættere, der går og drømmer om at realisere en idé indenfor byggeriet. Vi giver dem råd og sparring til, hvordan de kan søge vores legater og skrive en god ansøgning, siger bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben Karen Mosbech.

Let at søge legat

Boligfonden Kuben er især kendt for sit iværksætterlegat Spirekassen på 25.000 kroner. Legatet skal fremme nytænkning indenfor byggeriet og er designet, så det er let at søge – også for folk, der ikke er vant til at søge legater.

  • Det kan være svært at forvandle idé til virkelighed. Selv de bedste idéer kan gå tabt, fordi idémageren ikke har kapital, mulighed for sparring eller adgang til nøglespillere i markedet. Spirekassen giver byggetalenterne et lille skub, så de kan få deres idé udover rampen. Udover legatet tilbyder vi en særlig mentorordning, hvor legatmodtagerne kan få sparring på deres forretningsidé fra erfarne profiler indenfor branchen. Det giver adgang til en verden af viden, unge iværksættere ofte mangler, siger Karen Mosbech.

Boligfonden Kubens stand er lysende gul ligesom fondens logo og er at finde på førstesal. Her kan de besøgende læse om de projekter, der tidligere har fået støtte og se video med nogle af prismodtagerne.

  • Vi fik rigtig mange besøgende på vores stand sidste år og ser frem til at byde ligeså mange velkommen i år. Så kig forbi hvis du vil blive klogere på fondens arbejde for at fremme nytænkning, bæredygtighed og godt håndværk indenfor byggeriet, slutter Karen Mosbech.

 

Fakta om Spirekassen:

I 2019 støttede Fondens Spirekasse 7 ansøgere

I 2018 støttede Fondens Spirekasse 15 ansøgere

I 2017 støttede Fondens Spirekasse 10 ansøgere

I 2016 støttede Fondens Spirekasse 6 ansøgere

I 2015 støttede Fondens Spirekasse 8 ansøgere