Slutspurten er sat ind: På onsdag åbner vi dørene i Aarhus for tredje gang

1. april 2019
1. april 2019 Emmilie Hansen

Det går snart løs i Centralværkstedet, hvor vi samler byggebranchen for at vidensdele og netværke om bæredygtigt byggeri og arkitektur i Aarhus. Mere end 70 udstillere står klar til at vise deres bæredygtige produkter frem, mens en lang række spændende aktiviteter inspirerer til fremtidens byggeri.

Det er tredje gang, at vi afholder Building Green i Aarhus, og vi lover et brag af en bæredygtighedsfest. Mange har allerede tilmeldt sig, og branchen vil være stærkt repræsenteret med arkitekter, bygningskonstruktører, ingeniører, entreprenører, bygherrer og repræsentanter på tværs af en lang række kommuner.

– Vi ser meget frem til at lade startskuddet lyde til endnu en afholdelse i Aarhus. Programmet er spækket med interessante talere, debatter og aktiviteter, der kan være med til at sætte fart i den grønne omstilling i byggebranchen, og vi har samlet et felt af spændende udstillere med planer om at få gode dialoger med de mange deltagere, fortæller Ditte Rosenquist, projektleder for Building Green.

 

Aarhus i rampelyset

Lokationen skinner igennem i programmet, og nogle af byggebranchens toneangivende aktører vil facilitere en række forskellige aktiviteter om fremtidens bæredygtige byggeri i Aarhus.

Byen er inde i en rivende udvikling og byudviklingen kører i højeste gear med en lang række spektakulære projekter, der skyder op af jorden og gør byen både højere og tættere. Derfor har Aarhus Kommune arrangeret en debat om byfortætning og højhusbyggeri i Aarhus. Realdania sætter også Aarhus i fokus med en debat, hvor de diskuterer indeklimaet i Aarhus’ skoler og debatterer, hvordan indeklimaet i skolerne kan forbedres.

 

Hovedtalere fra ind- og udland og fuldt blus under debatterne

De tre scener i Centralværkstedet bliver indtaget af inspirerende hovedtalere som Ola Kjellander, grundlægger og partner i svenske Kjellander Sjöberg, Sadie Morgan, direktør og grundlægger af dRMM Architects fra London, Noah Yaffe, partner i Steven Holl Architects i USA og Anders Lendager, grundlægger og CEO i Lendager Group.

Udover inspirerende hovedtalere, udstillere og bæredygtige produkter er en stor del af Building Greens program også debatter, hvor fagfolk fra hele branchen sætter hinanden i spil og diskuterer alt fra materialer, bæredygtige byrum, miljøudfordringer, nye teknologier og til hvordan vi skruer op for bæredygtigheden i byggeriet.

– Paneldebatterne er en vigtig del af eventen. Her samler vi en lang række af byggeriets aktører til at diskutere morgendagens udfordringer og inspirere til fremtidens bæredygtige byggeri. Det er en mulighed for at gå i dybden med komplekse emner, siger Ditte Rosenquist.

 

Byvandringer i Sydhavnskvarteret

Vi rykker også inspirationen ud i Aarhus by, når GoGreenWithAarhus inviterer på en byvandring i Sydhavnskvarteret, der går for at være både nyt, gammelt, lånt og blåt og kun ligger få meter fra Centralværkstedet. GoGreenWithAarhus har sammensat et tour-team med indgående kendskab til Aarhus, der viser nogle af de mange eksempler på bæredygtige byudviklingsløsninger og giver et indblik i mange af de udfordringer og muligheder, som byudviklingen af Sydhavnskvarteret rummer.

 

Vil du også med?

Kom med til Building Green den 3.-4. april i Centralværkstedet i Aarhus. Hent din gratis billet her.