Boligfonden kuben støtter byggeriets iværksættere

13. november 2018
13. november 2018 Emmilie Hansen

Boligfonden Kuben bakker op om projekter, der skaber bæredygtige løsninger i både økonomisk, miljømæssig og social forstand. Derfor er vi partner på Building Green.

 

Af Inger Ravn, sekretariatschef i Boligfonden Kuben

Boligfonden Kuben er optaget af at skabe godt håndværk og nytænkning indenfor byggeriet. Vi støtter byggeriets talenter og bakker op om projekter, der kan medvirke til et mere innovativt og bæredygtigt byggeri. Derfor har vi valgt at indgå et partnerskab med Building Green i 2018.

Vi håber, at du vil tage dig tid til at kigge forbi vores stand og tage en snak om fremtidens byggeri. Er du iværksætter, der går med en drøm om at skabe morgendagens byggemateriale, kan du også blive klogere på vores iværksætterlegat ”Spirekassen”. Det er et legat på 25.000 kr., som uddeles en gang om året til unge talenter indenfor byggebranchen. I Spirekassen støtter vi mange former for projekter – det er blot vigtigt, at din idé er med til at fremme produktivitet, effektivitet og kvalitet i byggeriet i Danmark. Vi lægger vægt på nytænkning og lysten til at eksperimentere – hvad enten du er håndværkerlærling, design- og arkitektstuderende, læser til konstruktør, ingeniør eller noget helt andet.

Fire priser til byggeriet

Udover Spirekassen uddeler Boligfonden Kuben også fire priser, der hver især skal hjælpe med til at løfte og fremtidssikre byggeriet. Det er Bygherreprisen, Facility Management Prisen, Procesprisen og Byggeriets Faglærerpris. Vi uddeler priserne i samarbejde med en række samarbejdspartnere indenfor byggeriet. Formålet med priserne er at hædre de folk, der gør en ekstra indsats for at skabe en innovativ og effektiv byggebranche.

Således uddeler vi Procesprisen sammen med Lean Construction Danmark. Prisen belønner de projekter, hvor der har været en særlig god proces og gør deres til at gøre byggebranchen bedre. Vi uddeler også Bygherreprisen i samarbejde med Bygherreforeningen. Her har vi fokus på de ambitiøse bygherrer, der går forrest og er med til at skabe udvikling i branchen. I samarbejde med DFM Netværket uddeler vi Facility Management Prisen, der belønner en særlig god indsats indenfor drift og vedligehold af vores bygninger. Endelig har vi i år valgt at sætte fokus på en ofte overset gruppe, nemlig faglærerne på de byggetekniske uddannelser. Vi uddeler prisen i samarbejde med Uddannelsesforbundet for at belønne de faglærere, som går en ekstra mil for deres elever og sørger for at holde håndværksfaget levende og innovativt.

 

Boligfonden Kuben er optaget af at skabe godt håndværk og nytænkning indenfor byggeriet. Vi støtter byggeriets talenter og bakker op om projekter, der kan medvirke til et mere innovativt og bæredygtigt byggeri. Vi uddeler Spirekassen til unge iværksættere indenfor branchen og står bag flere priser, der belønner ildsjælene og de gode processer indenfor byggeriet.