Sustainable building: the Nordic region’s largest meeting place is coming to Oslo

31. oktober 2017
31. oktober 2017 Emmilie Hansen

For English, see below

Building Green i København er igen fyldt til bristepunktet med alle lige fra nysgerrige arkitekter, entreprenører og bygherrer til producenter og byplanlæggere. De mange interesserede bliver godt modtaget af over 170 udstillere, som præsenterer deres løsninger, imens de kan samle inspiration, når nogle af de mest toneangivende keynotes fortæller om den nyeste udvikling inden for bæredygtigt byggeri og arkitektur.

Den store interesse, som opleves i Forum i disse dage, og behovet for at dele viden deles også af branchen:

– Building Green er for mig at se et utroligt vigtigt forum, hvor vi kan netværke med hinanden og sætte fokus på bæredygtigt byggeri. Og det er helt afgørende, at vi mødes og udveksler erfaringer. For vi kan kun løse branchens udfordringer, når vi samarbejder på tværs i hele værdikæden, siger Kasper Guldager, senior partner i 3XN og direktør i GXN.

Tid til at gå ud over landets grænser
Efter 7 år i København og 1 år i Århus går Building Green nu skridtet videre, for som noget helt nyt bliver Building Green afholdt uden for landets grænser, og Oslo bliver første stop.

-Den gode modtagelse af Building Green i Århus sidste år viste, at Building Green ikke er et københavnerfænomen, og flere har efterspurgt lignende events for bygge- og arkitekturbranchen i nabolandene. Derfor har vi valgt at skabe den samme platform i Oslo næste år, lyder det fra Sarah Elhauge, projektleder i Building Green.

I København forgår messen i Forum, mens man i Oslo har valgt lokaler i det noget mindre Gamle Museet, som er meget centralt placeret i Oslo. Man har lige som i Århus valgt at have små stande for på den måde at have plads til flere.

– Vi har ligesom i Århus færre udstillere i Oslo end i København, men Forum er også næsten fem gange større end Gamle Museet, forklarer Sarah Elhauge og tilføjer, at Gamle Museet er et besøg værd i sig selv og at udstillingen vil få en eksklusiv karakter.

Building Green er blevet et betydningsfuldt forum for vidensdeling og netværk. Flere arkitekter har fået øjnene op for, at de både kan få inspiration og gå i dialog med de mange virksomheder, der udstiller. Building Green vil fortsat både skabe rammerne for udstilling, keynote oplæg og netværksområder.

 

Sustainable building: the Nordic region’s largest meeting place is coming to Oslo

This week, Building Green in Copenhagen is the place for everyone interested in sustainable building and architecture. City planners, Architects, estate developers, entrepreneurs and other interested visitors are well received by more than 170 exhibitors who are excited to share their sustainable solutions. Besides for the exhibition, there is plenty of opportunity to get inspired by leading keynotes who present their insights about the newest development in sustainable building and architecture.

The large interest in the meeting point for stakeholders working with sustainable construction is shared by key decision makers in the industry:

-Building Green is an incredibly important event for knowledge sharing about sustainable building because it ensures that we meet and exchange valuable insights. It is important to collaborate across the value chain to solve the challenges of this industry, and Building Green functions as a platform for exactly that, says Kasper Guldager, senior partner in 3XN and director in GXN.

Building Green is expanding to Norway

After seven years in Copenhagen and one year in Aarhus, Building Green is going international. The next important destination is Oslo.

– More exhibitors and visitors than expected joined the event in Aarhus last year which proved that the concept works well outside of Copenhagen. After several requests for Building Green events in our neighboring countries, we have decided to create the same popular platform in Oslo, explains Sarah Elhauge, project manager for Building Green.

The concept for Building Green in Oslo will be a bit different than Copenhagen, since the venue Gamle Museet is smaller than Forum. It was selected due to its very central location and impressive atmosphere.

-Just like Aarhus, there will be less exhibitors in Oslo compared to Copenhagen, but Forum is also more than four times as big as Gamle Museet, says Sarah Elhauge. She points out that Gamle Museet is a very impressive venue, fits well with the expected number of visitors and that the exhibition will have an exclusive character due to its size.

Building Green has become an important forum for knowledge sharing and networking. Stakeholders such as architects have realized that they can both get new insights and engage in dialogue with front runners in the industry. As in Denmark, Building Green will continue to be based on an exhibition, keynote speakers and space for networking.