Bæredygtighed i praksis for håndværkere

Det behøver ikke være svært at bygge bæredygtigt. På Building Green Aarhus den 15. & 16. juni 2022 sætter STARK og Building Green fokus på bæredygtighed i håndværkerhøjde i det nye område Bæredygtighed i praksis – powered by STARK. Uddannede STARK-ambassadører står klar til at hjælpe dig med at få styr på de stigende krav til byggeprocessen og til at tænke certificeringer som DGNB ind i dine projekter. Samtidig kan du opleve nogle af de mest inspirerende produkter og løsninger, som du kan bruge i en byggeproces med fokus på bæredygtighed.

På området får du praktisk  viden og rådgivning af STARKs bæredygtighedsambassadører og gennem forskellige aktiviteter i løbet af de to dage. Du kan for eksempel udfordre din eller din kollegas viden om bæredygtighed i byggebranchen i KENTs KAHOOT, der bliver afholdt flere gange daglig. Du finder området i teltet mellem Centralværkstedet og Smedien. Herunder kan du læse mere om, hvad du kan opleve på området.

Vi lover, at det både er gratis, inspirerende og givende at deltage.

De vigtigste mærkningsordninger og certificeringer i byggebranchen

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige mærkninger og certificeringer i byggebranchen. Både de, der er knyttet til et produkt eller materiale og de, der er knyttet til byggeprocessen. Derfor har STARK udvalgt de vigtigste og forklarer dig hvad de hver især står for. Så er det nemlig nemmere at vælge til og fra, når du ønsker at sætte mere fokus på bæredygtighed i dit byggeprojekt.

Genbrug, genanvendelse og undgå spild

Cirkulært byggeri er også afgørende i en certificeringsproces som DGNB. Heldigvis kommer der løbende nye løsninger til, hvordan man kan genbruge både byggematerialer og – bygningsdele også med et kommercielt perspektiv. STARK præsenterer dig for nogle inspirerende cases og viser et udpluk af deres nyeste innovationer inden for dette område, herunder deres veletablerede GENTRÆs-koncept.  

Minimering af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier i dit byggeprojekt

STARK har et stort udvalg af alternativer til produkter med skadelige kemikalier. Du kan se en udstilling og få gennemgået eksempler på produkter i flere segmenter, der tager hensyn til dette, og STARK viser dig, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge det helt rigtige til dit projekt – også når det skal imødekomme krav og kriterier fra certificeringer som DGNBs ENV1.2.

Gør en forskel på byggepladsen

STARK arbejder kontinuerligt med at gøre byggeprocessen så smidig som mulig, mens der tages hensyn til at imødekomme krav fra certificeringer på selve pladsen. Du får præsenteret forskellige muligheder lige fra afdækning til brug af maskiner og affaldssortering. Alt sammen noget, der hjælper dig og din kunde med at tage hensyn til sundhed og miljø og samtidig score højere i bl.a. DGNB-certificeringens PRO2.1.

Samarbejde mellem STARK og Building Green

Området “Bæredygtighed i praksis – powered by STARK” så for første gang dagens lys på Building Green København i efteråret 2021, og nu gentager vi succesen i Aarhus. Området er et samarbejde mellem Building Green og den landsdækkende byggemarkedskæde STARK. Samarbejde udspringer af et ønske om at ville flytte byggeriet i en mere grøn retning.

Samarbejde mellem STARK og Building Green

Området “Bæredygtighed i praksis – powered by STARK” så for første gang dagens lys på Building Green København i efteråret 2021, og nu gentager vi succesen i Aarhus. Området er et samarbejde mellem Building Green og den landsdækkende byggemarkedskæde STARK. Samarbejde udspringer af et ønske om at ville flytte byggeriet i en mere grøn retning.

Hvad er Building Green Aarhus?

Building Green Aarhus er et stort event inden for bæredygtigt byggeri. Det foregår over 2 dage den 15.-16. juni 2022 i Centralværkstedet i Aarhus, hvor vi samler alle lige fra bygherrer, leverandører, håndværkere, arkitekter og entreprenører om de vigtige dialoger, der kan skabe den nødvendige forandring i byggeriet. Du kan opleve over 80 talere på 3 scener, blive inspireret af 75 udstillere med grønne løsninger til byggeriet og være med på mange spændende aktiviteter.

Der er gratis adgang. Tilmeld dig her