ETA: Fokus på dokumentation af klimavenlige løsninger

28. marts 2019 Emmilie Hansen

I takt med at kravene til energiforbrug i bygninger bliver strammet i Bygningsreglementet, har det større og større betydning hvilke byggematerialer man vælger. Energiforbruget til fremstilling af byggematerialerne vægter ganske enkelt tungere  i bygningens CO2 regnskab, når energi til opvarmning reduceres.

Halvdelen af en bygnings energiforbrug over 50 år går til opvarmning og drift – den anden halvdel til opførelse af bygningen og til at fremstille byggematerialerne, derfor giver det mening at vælge veldokumenterede løsninger, som har en lang levetid.

 

Der er stor fokus valg af klimavenlige løsninger, men betyder det grønne valg også at man mister overblikket, giver køb på materialernes holdbarhed og tekniske egenskaber?

Det giver god mening at vælge materialer, som er robuste, og har en lang levetid, i forhold til at påvirke bygningens samlede CO2 regnskab, da det jo kræver energi at bortskaffe de gamle materialer og fremstille nye.

Samtidigt er det vigtigt at vælge et materiale, som er beregnet til den påtænkte anvendelse – f.eks. skal en overflade i et vådrum være langt mere slidstærk end en overflade i et køkken eller et bryggers, fordi den skal forblive vandtæt også efter flere års brug.

Iflg. Markedsføringsloven skal den erhvervsdrivende kunne dokumentere rigtigheden af de oplysninger han giver om sit produkt, og byggeloven slår fast, at byggematerialer lovligt skal kunne benyttes i det pågældende byggeri.

Når man udvikler en ny byggevare, findes der typisk ikke standarder til at bedømme byggevaren, og genanvendte byggematerialer er ikke altid dækket af eksisterende standarder.

ETA-Danmark bidrager med dokumentation for kvalitet og holdbarhed af innovative løsninger og produkter til brug i klimavenligt byggeri, kom forbi Go Green Stage torsdag d. 4. april kl. 13.30 og hør mere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *