PEFC: Bæredygtighed når nye højder

25. marts 2019 Emmilie Hansen

I et kuperet landskab, hvor natur, bæredygtighed og biodiversitet hersker, skyder netop nu en spektakulær bygning op midt i det grønne. En bygning som PEFC er stolte af. Det er selvfølgelig det verdensomtalte skovtårn i Gisselfeld Klosters skove, der er tale om.

Af: Cecilie Rosendahl

Skovtårnet er en del af Camp Adventure , der har en eksisterende klatrepark, hvor besøgende har muligheden for at klatre i skovens trækroner og benytte de mange svævebaner i op til 25 meters højde, foruden, at de nu også har muligheden for at besøge det flotte udkigstårn. I adventure-parken er der skabt  en boardwalk, hvor de besøgende kan gå igennem store dele af de beskyttede skove, og både de ældgamle og de yngre områder kan ses . Der er mulighed for at se megen forskellig vækst, dyr og planter fra en helt ny vinkel. Boardwalk’en ender ved det 45 meter høje observationstårn, hvor særpræget arkitektur, bæredygtighed og spektakulær udsigt ud over de flotte skove, er i fokus.

Særpræget arkitektur af EFFEKT Arkitekter
Særpræget arkitektur i forhold til at EFFEKT Arkitekter, der har tegnet skovtårnet, har skabt et helt unikt, og hidtil uset, trætårn i helt formidable omgivelser.

Partner i EFFEKT Arkitekter Tue Foged, siger følgende om udviklingen af skovtårnet:

”Tårnet består af en 650 meter lang spiraliserende rampe, som langsomt fører de besøgende fra skovbunden og op gennem trækronerne til en fantastisk udsigt ud over landskabet. Selvom tårnets organiske form er spektakulær, har vi designet det til at blive bygget af helt lige stålrør. Gangbroen bygger vi af egetræsplanker fra et lokalt bæredygtigt skovbrug.”

Bæredygtigheden når nye højder med PEFC-byggeri
Bæredygtigheden fremtræder i form af, at alt det træ, der er brugt til udsigtstårnets rampe, stammer fra lokale, bæredygtige skove. Skove, der alle er PEFC-certificerede, og dermed dokumenteret bæredygtige.

Også Gisselfeld Klosters skove, som tårnet opføres i er, PEFC-certificeret, og drives på forsvarlig og bæredygtig manér.

Ved at alt træ i byggeriet er PEFC-certificeret, er vi hos PEFC med til at sikre, at kun det bedste materiale benyttes. En del af træet stammer fra Bregentveds skove, hvilket i høj grad er et kvalitetsstempel.

Bregentved er meget glade og stolte over at stå for leverancen af egetræ til Camp Adventure tårnet”, udtaler Jesper Hvid Jørgensen, der er Skovfoged ved Bregentved, og fortsætter:

Egetræet kommer fra Gisselfeld og Bregentveds egne PEFC-certificerede egeskove, der alle er forarbejdet lokalt. Bregentved skove har i over 100 år sørget for at skabe træ af højeste kvalitet.”

Åbningsdagen hos Camp Adventure Park
Besøgende havde for første gang mulighed for at besøge tårnet og nyde udsigten ud over Gisselfelds skove den 31. marts, hvor Camp Adventure stod for den officielle åbningsdag.

Medarbejderne i Camp Adventure Park har store forventninger til besøgende i deres park i fremtiden, og Kasper Larsen, der er forretningsudvikler hos Camp Adventure Park, udtaler:

”Vi har glædet os til at kunne byde lokale og internationale besøgende velkommen til en oplevelse, der ikke findes andre steder. Udgangspunktet er naturen og miljøet, vi befinder os i på Camp Adventure, som herefter er iscenesat til at give helt nye perspektiver på hvordan vi oplever vores omgivelser.”

Skovtårnet i Gisselfeld har fået anerkendelse fra hele verden, men er lokalt forankret, og har fokus på den danske bæredygtige natur og lokale materialer, der stammer fra skovene omkring tårnet. PEFC er stolte af at alt anvendt træ er PEFC-certificeret, og at der er blevet tænkt bæredygtigt i netop dette byggeri, der for alvor har været med til at sætte nye højder for hvad bæredygtig arkitektur kan medføre.

En god måde at fejre 20 års jubilæum
I år er året, hvor PEFC kan fejre 20 års jubilæum – i 20 år har PEFC sat bæredygtighed  i højsædet, og i lige så mange år har PEFC været med til at få bæredygtige materialer ud i byggebranchen – og hvilken bedre måde at fejre sit jubilæum end ved at være med til at sætte helt nye højder for hvad bæredygtigheden kan i netop byggebranchen.

PEFC Danmark har været med helt fra starten, og kan ligeledes fejre 20 års jubilæum i år, sammen med den internationale forening, og hos PEFC Danmark kan vi mærke, at flere og flere får øjnene op for træ som bæredygtigt og holdbart byggemateriale.

 

Læs mere

Du kan læse mere om Camp Adventure og skovtårnet på www.campadventure.dk

Du kan læse mere om Gisselfeld Klosters skove på www.gisselfeld-kloster.dk

Du kan læse mere om Bregentved på www.bregentved.dk

Du kan læse mere om PEFC Danmark på www.pefc.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *