Adferdsmønstre må forandres for å realisere flere klimasmarte bygg og områder

Møtestedet Building Green er rett rundt hjørnet, hvor bærekraftig byggeri og arkitektur blir satt på agendaen. Blant annet har du muligheten til å få med deg samtalen «klimasmarte bygg og områder», ledet av Mali Hole Skogen, direktør i OREEC. Selv om vi er på god vei, så er det fortsatt mange prosessmessige utfordringer og det haster med å få til en forandring.

 

Den 18. oktober kl. 11.45 har du muligheten til å få med deg samtalen «klimasmarte bygg og områder» på Central Stage under årets Building Green i Oslo. Samtalen blir ledet av Mali Hole Skogen, Direktør i OREEC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster). OREEC er en nettverksorganisasjon innen fornybar energi og miljø i Osloregionen. Formålet deres er å øke innovasjonstakten, forretningsmuligheter og verdiskapningen for deltakerne. Mali Hole Skogen ser frem til en samtale som gir publikum den nyeste kunnskapen innen klimasmarte bygg og områder, levert fra forskning og næringsaktører.

Forhåndsregistrer deg til Building Green i Oslo for å sikre deg en plass, og få muligheten til å bli inspirert til å tenke nytt og bærekraftig. Building Green foregår over to dager på Gamle Museet, fra den 17. – 18. oktober.

Belyse bredden i klimasmarte bygg og områder

Samtalen om «klimasmarte bygg og områder» blir ledet av Mali Hole Skogen. Og sammen med henne deltar tre pionerer innen klimasmart byggeri og utvikling: Inger Andresen, fra fakultetet for arkitektur og design på NTNU, Ole Jakob Sørdalen, Chief Innovation Officer i Pixii AS, og Cecilie Jonssen, administrerende direktør i Solcellespesialisten. Her vil de diskutere nullutslipp i boligområder, energistyring- og lagring, og bruken av solenergi. Mali Hole Skogen ser frem til en samtale som vil belyse bredden i temaet klimasmarte bygg og områder, og forteller at publikum kan se frem til å høre mer om:

– Et skifte fra nullutslipp-enkeltbygninger til områder, og hvilke gevinster som ligger i dette. Det vil også diskuteres hvordan teknologi og solenergi bidrar til å løse klimautfordringer. Veksten i norsk solenergi er et godt eksempel på endringer som er på gang. Jeg ser frem til å høre mer om dette på Building Green.

Professor, Inger Andresen, gleder seg til å delta på Building Green og forteller at publikum kan se frem til at det blir delt erfaringer fra norsk forskning og teknologi.

– Det er mye som skjer innenfor dette området. Det er for eksempel flere pilotprosjekter innenfor det norske forskningssenteret Zero Emission Neighbourhoods som jeg vil fortelle mer om på Building Green.

Bygg-, anleggs- og eiendomssektoren bruker nær 40 prosent av verdens ressurser. Omkring 36 prosent av klimagassutslippene globalt kan skrives tilbake til sektoren. Derfor er det kjempe viktig for OREEC å bidra til flere klimasmarte løsninger innenfor bransjen, forklarer Mali Hole Skogen.

– Norge er ledende på mange områder, både teknologisk og innenfor digitalisering, men vi har ikke så langt klart å utnytte dette til å skape en ny klimasmart næring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *