Flett Building Green inn i din hektiske hverdag og bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Ombruk og sirkulære løsninger er ett av mange spennende temaer på Building Green, så sett av tid i din hektiske hverdag og bli inspirert til å tenke nytt og bærekraftig.

 

Den 17. oktober åpner Building Green dørene for første gang i Oslo. Her har du muligheten til å høre mange innflytelsesrike mennesker og pionerer innen bærekraftig byggeri og arkitektur. Arrangementet holdes over to dager på ærverdige Gamle Museet, og du har allerede muligheten til å forhåndspåmelde deg gratis på Building Greens hjemmeside for å sikre deg en plass.

Inspirasjon til bærekraftig byggeri, arkitektur og tenking  

Målet med arrangementet er å belyse viktigheten av bærekraftig bygging og tenking, og gi deltakerne og de besøkende en god oversikt over tendenser, løsninger og utfordringer både i Norge og verden rundt. Prosjektleder i Building Green, Ditte Rosenquist, forklarer at programmet er skapt i tett samarbeid med førende aktører innen bransjen:

– Vi har utviklet programmet i samarbeid med norske og internasjonale aktører. Som for eksempel Nordic Network for Tall Wood Buildings og Norwegian Green Infrastructure Network. Disse setter pionerer sammen fra inn- og utland for å snakke om fremtidige bærekraftige løsninger. Dette gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest.

 

Større byggekvalitet i fremtiden med sirkulær økonomi

En av årets foredragsholdere er ingen ringere enn Prof. Dr. Michael Braungart. Han inntrer Central Stage på Building Green den 17. Oktober kl. 13.50. Han er kjent for å skape produksjonsfilosofien som heter «vugge til vugge»- tankegangen. Filosofien handler om å se på materialer som et ledd i et kontinuerlig, naturlig kretsløp som fortsetter selv etter at de har tjent sitt opprinnelige formål. Det betyr blant annet at avfall omdannes til ressurser for nye generasjoner av materialer og produkter i en sirkulær økonomi. Tankegangen har fått mye oppmerksomhet innenfor bransjen, og ikke nok med det, nå etterlyser Braungart en ny definisjon av bærekraft:

– Definisjonen er ikke revolusjonerende nok. Dette ønsker jeg å ta opp under Building Green i Oslo. Vi er nødt til å fornye oss og tenke utenfor boksen for å skape bygninger for fremtiden som er bærekraftige. Jeg ser frem til å fortsette denne debatten med dyktige pionerer innenfor arkitektur- og byggebransjen i Norge. Møtestedet, Building Green, gir en god mulighet for å lære fra hverandre.

Sirkulær økonomi blomstrer, og ombruk og sirkulære løsninger blir et hett tema på Building Green i Oslo. Blant flere foredrag og samtaler, byr Green Building A-Z på inspirasjonsforedrag og paneldebatt om fremtidens skjønne og bæredyktige bygg. Her blir det tatt opp hvordan arkitekter og entreprenører kan utfordre den tradisjonelle oppfatning om at klima- og miljøvennlige bygg er kjedelige bygg. Hør mer om sirkulær økonomi som virkemiddel til dette, den 17. oktober kl. 15.20 på Central Stage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *